Natuurkamer & Natureluur & De Drijfsijs

In 2021 gaan de huidige bestaande drie gebruikers van De Drijfsijs (dat zijn de Natureluur, de St. Heemtuin én medewerkers van Groen, Flora en Fauna van Stadswerken / Gemeente Amsterdam) nóg meer dan al zo was in het voorgaande jaar, samenwerken met de Natuurkamer. (Deze stichting & buurtbewoner bedrijf kwam begin 2019 als winnaar uit het Traject ‘Maak het in De Drijfsijs’.) Team Natureluur is héél blij dat de Natuurkamer al regelmatig héél hard bijdraagt en meewerkt / mee helpt om het gebied nóg mooier te maken en te helpen onderhouden. (Lees b.v. hier meer over fruitboompjes die nu overal in de Natureluur al zijn geplant.) De Natuurkamer timmert sinds 2020 al op diverse heel concrete manieren flink aan de weg in de Natureluur.

Samenwerkingspartners vanuit De Drijfsijs in 2021: Natureluur, Heemtuin, Natuurkamer, Flora & Fauna

De Natuurkamer is momenteel druk in gesprek met de gemeente over manieren hoe de gemeente de organisatie in wording steun kan geven in hun verdere opstart fase. Team Natureluur gaat door in 2021 om samen op te trekken in het gebied met de Heemtuin als ‘bestaande formele twee vaste gebruikers’ van de Drijfsijs. Vanaf dit jaar vormt de Natuurkamer nóg vaker dan al het geval was daarbij een steeds vaker aan tafel en in het gebied enthousiast door de huidige gebruikers verwelkomde samenwerkingspartner. Dit jaar zal de Natuurkamer nóg vaker te zien zijn in en om De Drijfsijs en in en om het gebied. Oorspronkelijk was aanvankelijk de bedoeling (vanuit het traject ‘Maak het in De Drijfsijs’) dat de Natuurkamer rond deze tijd ‘hoofdhuurder’ van De Drijfsijs zou zijn geworden. Dat scenario is vooralsnog begin 2021 nog niet haalbaar gebleken. Het vaker en vaker ‘samen optrekken’ en samenwerken als organisaties in 2021 heeft nu in eerste instantie de focus. De Natureluur geeft graag aan dit avontuur met de Natuurkamer vorm in 2021!

Vanuit de beide al langer bestaande vaste (hoofd)gebruikers van De Drijfsijs zal in 2021 vaker en vaker te horen zijn de slogan ‘Welkom ‘bij de bestaande club(jes)’ in de Drijfsijs Natuurkamer !!!

Met al deze maar liefst vier organisaties vanaf nu vaker en vaker onder één dak vanuit De Drijfsijs wordt 2021 vast een héél mooi seizoen & jaar in het mooie gebied in en om de Natureluur !!!

Team Natureluur