Over de Natureluur in het Sloterpark

De Natureluur is niet zo maar een speeltuin

Natuurspeeltuin De Natureluur combineert de natuur van het Sloterpark met spannende speeltoestellen. Zo krijgt het Sloterpark een plek waar kinderen kunnen spelen met en in het water, meer leren over planten en beesten die leven in het Sloterpark en op een speelse manier het park kunnen verkennen en gebruiken.

De speeltuin is openbaar toegankelijk. Je kunt dus altijd komen spelen. Daarnaast worden er een aantal activiteiten georganiseerd in de Natureluur. Als je hieraan wil deelnemen, houdt dan deze website of de facebook pagina in de gaten over wanneer de activiteiten plaatsvinden.

Bekijk de film over de Natureluur in het Sloterpark en ontdek wat je er allemaal kan doen:

De Natureluur is een openbare speeltuin in het Sloterpark

Je kunt dus altijd komen spelen en hoeft geen entree te betalen. Er worden extra activiteiten georganiseerd in de Natureluur, voor jong en oud. Meer informatie over deze activiteiten vind je op deze website en op de facebook pagina van de Natureluur.

Wil je meedoen met de activiteiten of heb je een andere vraag over de Natureluur? Neem dan contact op met Wouter Dolmans. Hij is de gastheer van de Natureluur in het Sloterpark en verantwoordelijk voor de activiteiten. je kunt hem bereiken via info@denatureluur.nl.

De Heemtuin wordt onderhouden door medewerkers van de Gemeente Amsterdam. Zij zijn elke week een aantal uren vinden in en rond de Drijfsijs. Zij verzorgen de planten en bomen in en rond de Natureluur en de Heemtuin Sloterpark. Van 1975 tot 2014 werd de Heemtuin beheerd door William Fröhn. De Heemtuin vierde haar 40-jarig bestaan in september 2015.

De Drijfsijs is één van de Natuur- en Milieu educatie centra van Stadsdeel Nieuw-West. Meer informatie over de Drijfsijs, inclusief contactgegevens voor activiteiten & lesprogramma’s, vind je op de website van Gemeente Amsterdam.

De Natureluur in het Sloterpark is ontworpen, gemaakt en wordt beheerd door de Gemeente Amsterdam. Stadsdeel Nieuw-West en de Dienst Ruimtelijk Ordening hebben samen gewerkt in dit project.