Zintuigen wandeling / 6 tot 10 jaar

 2,50

Prijs per groep

Natureluur Belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 2 volwassenen.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

Ontdek zelf het bos met ál je zintuigen: ruiken, voelen, horen, zien en proeven!

Je krijgt instructies voor een zintuigen natuurwandeling. Je krijgt een plattegrond om zelf op ontdekking te gaan door de Natureluur, het Ruige Riet, de Heemtuin en het mooie Sloterpark!

Tijdens de tocht moet je ál je zintuigen gebruiken. Ruik je de vos? Herken een boom door deze te voelen. Wat hoor je als je helemaal stil bent en je ogen dicht hebt? Proef kruiden en bekijk bodemdiertjes. Hoe ruikt of voelt konijnen poep of levend én dood hout? Is een vogel veer overal zacht of zitten er ook harde stukjes in? Heb je wel eens iets heel glibberigs geaaid zoals een worm? Sluip mee, doe mee en ga op jacht en neem je zintuigen mee!

  Inhoud pakket

  • 1 x speurtocht
  • 1 x route beschrijving
  • 1 x een tasje met wat spulletjes die u kunt gebruiken tijdens de route
  • 1 x potlood of pen of stift

  Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

  Standaard bij elk pakket

  • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
  • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!