Wildplukken en eten bereiden / 6 tot 12 jaar

Vanaf:  115,00

Eigenlijk komt al ons eten uit de natuur. Wildplukken op kleine schaal, is leuk om te doen voor kinderen en vergroot de betrokkenheid bij de natuur maar ook bij ons voedsel.

De kinderen gaan op pad met een ervaren wildplukker en verzamelen eetbare planten uit de natuur, zoals hondsdraf, zevenblad, paardenbloem en daslook. Die kun je in de vijzel samen met wat pitten, noten, olijfolie en geraspte kaas verwerken tot bijvoorbeeld een heerlijke pesto. We sluiten af met een toastje met pesto die we samen eten.

Afhankelijk van wat er in een bepaalde tijd van het jaar te oogsten is, maken we zaken als pesto van bosplanten, gelei of jam, een paddenstoelen- of brandnetelsoepje of kruidenboter en kruiden- of noten en zaden of wilde bloemen broodjes.


LET OP: Voor deze activiteit is het maximale aantal kinderen 25 en het minimale aantal is 5. Voor een geslaagd groepsactiviteit dienen minstens twee volwassenen actief bij te dragen aan de begeleiding. Het maximale aantal volwassenen is 8.

45 minuten extra begeleiding

In totaal 2 uur begeleiding.

Kampvuur

Inclusief 2 vuurschalen, hout en aanmaakblokjes, per groep.

Voor op het kampvuur

Bestel deeg of broodjes om zelf te bakken boven het kampvuur! De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Overige eten, drinken en benodigdheden

De prijs voor de opties die je hieronder kiest zijn steeds voor de gehele groep. Let op: Je mag ook zélf eten en drinken meenemen.

Extra per persoon

De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Beschrijving

Een groepsactiviteit duurt vijf kwartier en is opgebouwd als volgt:

 • Deel A: Wildplukken en eten bereiden met ervaren begeleider.

Deze workshop is inclusief:

 • Gebruik van mandjes of bakjes.
 • Gebruik van vijzels.
 • Gebruik van (veld)keuken materiaal, pannen, schaaltjes, snijplankjes, messen, en dergelijke.
 • Gebruik van schaartjes, kommetjes, vergiet, voldoende drink- en kookwater, en dergelijke.
 • Extra ingrediënten om aan te vullen op wat we zelf kunnen oogsten uit het bos: boter, deeg of andere ingrediënten.
 • Gebruik van zoekkaarten eetbare planten in de Natureluur.

Let op: Voor deze workshop zijn altijd extra kosten, voor ingrediënten die we niet kunnen oogsten, bijvoorbeeld voor pesto aan zaken als walnoten, gemalen kaas en dergelijke, of aan geleisuiker of aan deeg voor kruidenbroodjes, en dergelijke.

Een groepsactiviteit is inclusief

 • Vijf kwartier lang een eigen, deskundige professionele begeleider.
 • Kies eventueel 45 minuten extra begeleiding erbij op het bestelformulier. In totaal dan 2 uur lang begeleiding.
 • Minimaal 1 uur voor én na de begeleide activiteit zelf vrij spelen in de Natureluur met de hele groep.
 • Gebruik toiletten tijdens de openingstijden van Natureluur gebouwtje De Drijfsijs.
 • Kinderen mogen jassen en tassen eventueel neerleggen in Natureluur gebouwtje De Drijfsijs tijdens de openingstijden.
 • We reserveren max 1 tafel en 2 bankjes (in overleg meer - indien beschikbaar) waar de groep gebruik van kan maken een half uur voor aanvang van de begeleide activiteit om te lunchen of om een snackje te eten.
 • Meenemen eigen consumpties is toegestaan.
 • Na afloop mag afval, verzameld in daartoe bestemde vuilniszakken, worden achterlaten bij de aanwezige medewerkers van de Natureluur.

Extra opties

Jullie mogen eigen eten en drinken meenemen. Dat kost niets extra’s. Neem in dat geval ook zelf bestek, bordjes en dergelijk mee. Of bestel wegwerp bestek onderaan het formulier hiernaast. De Natureluur kan ook voor een bescheiden en eenvoudig aanbod van eten en drinken zorgen: Kies op het formulier hiernaast wat je graag wilt. Het eten en drinken dat je bestelt is inclusief bestek, bordjes en dergelijk. Overige extra opties, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, kies je ook op het formulier hiernaast. Onderaan het formulier zie je de totaalprijs.

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over het boeken van een groepsactiviteit? Of vraag je je bijvoorbeeld af wat er gebeurt bij slecht weer? Bekijk dan de Veelgestelde vragen >