Vuurmaak workshop / 6 tot 12 jaar

Vanaf:  115,00

Bij de Natureluur doen veel kinderen hun eerste ervaringen met vuur maken op. En kinderen zijn gek op vuur maken!

Tegelijkertijd valt er veel te leren over vuur, het gebruik ervan maar ook de risico’s die er aan vast zitten, zoals verbranding, maar ook bijvoorbeeld bosbranden. Die risico’s leren de kinderen het beste door er zelf mee om te gaan. Dus ga met je kinderen vuur maken!

Ze leren wat er nodig is om vuur te maken, namelijk brandstof, zuurstof en een hittebron. Ze leren omgaan met een firesteel en een vuurslag. We laten ook vuurstenen zien en hoe ze werken. Ze leren hoe ze kunnen sprokkelen naar droge brandstof zelfs als het buiten nat is. Ze ontdekken dat tondel (heel ontbrandbaar materiaal) te vinden is in de natuur. Ze gaan op zoek naar uitgedroogde rietsigaren (lisdodde) en berkenbast. Natuurlijk hebben we ook altijd tondel op voorraad!

Kinderen leren tijdens deze workshop ook goed samenwerken en letten op elkaars veiligheid. Voor deze workshop is het hard nodig dat u als begeleiding zelf een actieve rol op u neemt voor de veiligheid en het goede voorbeeld.


LET OP: Voor deze activiteit is het maximale aantal kinderen 25 en het minimale aantal is 5. Voor een geslaagd groepsactiviteit dienen minstens twee volwassenen actief bij te dragen aan de begeleiding. Het maximale aantal volwassenen is 8.

45 minuten extra begeleiding

In totaal 2 uur begeleiding.

Kampvuur

Inclusief 2 vuurschalen, hout en aanmaakblokjes, per groep.

Voor op het kampvuur

Bestel deeg of broodjes om zelf te bakken boven het kampvuur! De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Overige eten, drinken en benodigdheden

De prijs voor de opties die je hieronder kiest zijn steeds voor de gehele groep. Let op: Je mag ook zélf eten en drinken meenemen.

Extra per persoon

De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Beschrijving

Een groepsactiviteit duurt vijf kwartier en is opgebouwd als volgt:

 • Deel A: Vuurmaak workshop met ervaren begeleider.

Deze workshop is inclusief:

 • Gebruik van tondel / watjes / gedroogd tondelmateriaal.
 • Gebruik van firesteels / vuurslag / vuurstenen.
 • Gedroogd hout, een deel sprokkelt de groep zelf en een deel wordt verzorgd door de Natureluur.
 • Ten slotte een paar zakken droog kampvuurhout zodat we op het einde altijd – wat voor weer het ook is – kunnen afsluiten met een groot kampvuur met de hele groep.

Let op: Voor deze Vuurmaak workshop zijn er extra kosten voor watjes, zoekgeraakte of stuk gegane firesteels.

Een groepsactiviteit is inclusief

 • Vijf kwartier lang een eigen, deskundige professionele begeleider.
 • Kies eventueel 45 minuten extra begeleiding erbij op het bestelformulier. In totaal dan 2 uur lang begeleiding.
 • Minimaal 1 uur voor én na de begeleide activiteit zelf vrij spelen in de Natureluur met de hele groep.
 • Gebruik toiletten tijdens de openingstijden van Natureluur gebouwtje De Drijfsijs.
 • Kinderen mogen jassen en tassen eventueel neerleggen in Natureluur gebouwtje De Drijfsijs tijdens de openingstijden.
 • We reserveren max 1 tafel en 2 bankjes (in overleg meer - indien beschikbaar) waar de groep gebruik van kan maken een half uur voor aanvang van de begeleide activiteit om te lunchen of om een snackje te eten.
 • Meenemen eigen consumpties is toegestaan.
 • Na afloop mag afval, verzameld in daartoe bestemde vuilniszakken, worden achterlaten bij de aanwezige medewerkers van de Natureluur.

Extra opties

Jullie mogen eigen eten en drinken meenemen. Dat kost niets extra’s. Neem in dat geval ook zelf bestek, bordjes en dergelijk mee. Of bestel wegwerp bestek onderaan het formulier hiernaast. De Natureluur kan ook voor een bescheiden en eenvoudig aanbod van eten en drinken zorgen: Kies op het formulier hiernaast wat je graag wilt. Het eten en drinken dat je bestelt is inclusief bestek, bordjes en dergelijk. Overige extra opties, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, kies je ook op het formulier hiernaast. Onderaan het formulier zie je de totaalprijs.

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over het boeken van een groepsactiviteit? Of vraag je je bijvoorbeeld af wat er gebeurt bij slecht weer? Bekijk dan de Veelgestelde vragen >