Paracord armband maken / 6 tot 10 jaar

Vanaf:  2,00

Prijs per kind

Natureluur Belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 2 volwassenen.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

Maak een survival armband in de Natureluur !!! De survival- of paracord armband heeft een stoere herkomst. Het ‘parachute touw’ waarmee je de armband zelf maakt met deze belevenis is onmisbaar als je survival knopen skills leert in de Natureluur.

De paracord armband is bij uitstek ook geschikt om je vriendschap te bezegelen. De geschiedenis van de knoop armband van parachute touw vertelt over de herkomst van deze armbandjes die in de mode en in de buitensport wereld vandaag de dag niet meer weg te denken zijn.

Historie paracord: knoop een armband voor je maten met wie je op avontuur bent
De paracord armband is ‘geboren’ in de Tweede Wereld Oorlog. Na het landen van de paratroepen achter de vijandige linies sneden de militairen het “parachute-touw” los van de parachute en namen dit mee op hun tocht. Ze gebruikten het veelzijdige touw om onderkomens te bouwen en voor reparaties. De dunnere strengen werden niet zelden gebruikt om opgelopen wonden te hechten.
In de Tweede Wereld oorlog en gedurende latere oorlogen maakten veel soldaten er de gewoonte van om een vriendschaps-armband te knopen voor hun maten die op missie gingen

Het koord heeft zijn nut op vele andere gebieden bewezen. In de outdoorwereld is het koord bijvoorbeeld erg populair, omdat het sterk, duurzaam en betrouwbaar is.

Paracord is onder andere gebruikt tijdens de STS-82 Space Shuttle Missie voor het herstellen van de Hubble Space Telescoop.
Met het ‘paracord armband’ belevenis pakket leer je hoe je zo een vriendschaps armband helemaal zelf kunt maken.

Inhoud pakket

 • Twee paracord touwen van c 120 cm elk
 • Een gesp om de armband te sluiten
 • Een klembord om je paracord armband op te knopen
 • Een schaar
 • Een aansteker om de uiteinden van je armband te verzegelen
 • Een Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.

Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

Standaard bij elk pakket

 • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
 • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!