Natuurschilderij / Voor scholen

Vanaf:  1,00

Prijs per groep
Leeftijd / 6 tot 10 jaar

Natureluur Belevenis voor scholen

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 7 kinderen en maximaal 2 begeleiders.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten voor jullie gekozen begintijd.
 • Als wij een reserveringsaanvraag hebben bevestigd en jullie groep verschijnen niet op de dag en tijd van de boeking, zonder ons hiervan bericht te sturen, houden wij het recht voor om de boeking toch achteraf te factureren.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Beschrijving

Met dit pakket krijg je een paar héle eenvoudige hulpmiddelen van ons om, net als onze voor ouders deden, een ‘natuur schilderij’ te maken voor op je eigen kamer of om er iemand blij mee te maken.

Maar hoe maakten onze voor-ouders schilderijen ? Die maakten ze zelf van slimme en mooie vondsten uit de natuur ! Als je een ‘schilderij’ aan de muur wilde in je ‘grot’, dan ging je niet even naar een kunstgalerie om een ‘schilderij’ te kopen. Er wáren geen galeries, en er waren ook nog geen kwasten, laat staan ‘make up’…Gelukkig was er wél altijd ‘natuur’ en modder en de natuur zit boordevol natuurlijke verf: sap van besjes, de groene afdruk van een vers blad, geel of een andere kleur van mooie bloemen. Natuurschilderij maak je dus door te verzamelen in de natuur. Je plakt wat je mooi vindt en gevonden hebt op jouw eigen manier op een achtergrond van karton. Zo heb je je eigen natuurschilderij gemaakt in no time. In dit pakket helpen we je op weg met een makkelijke en mooie ondergrond met wat plak strips waar je al je verzamelde natuurschatten op kunt plakken totdat je schilderij af is ! Trek erop uit, doe wat je niet laten kunt, volg je hart, doe net als je voor ouders, en leg je herinneringen aan je bezoek in de Natureluur vast en maak je eigen super mooie ‘Natuur Schilderij’: in het pakket lees je in de instructies wat je voor elk van deze dingen moet doen. Veel plezier met deze Natureluur Belevenis !!!

Kunstgaleries van vroeger

Van oudsher waren ‘oer mensen’, onze voor ouders, éindeloos creatief met ‘vondsten’, ‘schatten’ en ‘versieringen’ en ‘sieraden’ die zij ‘buiten’ in de ‘natuur’ vonden. Toen we onze boodschappen om te eten nog niet in de supermarkten kochten, waren we ‘jagers en verzamelaars’: onze voor ouders moesten bessen, nootjes, kruiden en eetbare bladeren ‘verzamelen’ om wat te eten te hebben. En het zelfde was het geval met mooie dingen voor op je lijf of voor in de grot waar je woonde…. Sieraden-, ‘bijoux / accesoire’, haarbanden en make-up winkels waren er ook nog niet. Eeuwenlang hebben onze voor ouders zo geleefd, en waren winkels overbodig. Het is eeuwenlang zó’n gewoonte geweest van generatie op generatie, dat wij deze ‘natuur verzamel tik’ hebben over geërfd van onze voor ouders. Moet je maar eens opletten op jezelf, als je op avontuur gaat in de Natureluur: wedden dat je binnen vijf minuten iets ‘oppakt’, ‘verzamelt’, wat je mooi of spannend vindt. Een veer, een steen, een schelp, een mooie tak: het is onze ‘natuur’, het is ‘instinctief’ om dit te doen, het gaat zó automatisch dat je het zelf vaak niet eens door hebt.

  Inhoud pakket

  • Een kartonnetje;
  • Op het kartonnetje zijn (voor)geplakt enkele ‘repen’ dubbelzijdig plakband;
  • Uitleg blad ‘Zo Maak Je Een Natuur Schilderij’
  • Meer heb je niet nodig !
  • (De rest sprokkel je helemaal zelf bij elkaar in de natuur !)

  Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

  Standaard bij elk pakket

  • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
  • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!