Moederdag / Madeliefjes ketting / 6 tot 9 jaar

Vanaf:  0,50

Prijs per kind

Speciale Moederdag belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 1 volwassenen. Onderdeel van een gezin? Dan mogen beide ouders mee.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

Met dit ‘natuursieraad’ pakket krijg je een paar héle eenvoudige hulpmiddelen van ons om, net als onze voor ouders, één van de oudste ‘sieraden’ / te maken voor jezelf of voor je moeder of voor op je eigen kamer of om er iemand anders blij mee te maken.

Trek erop uit, doe wat je niet laten kunt, volg je hart, doe net als je voor ouders, en leg je herinneringen aan je bezoek in de Natureluur vast en maak je eigen super mooie ‘Natuur Sieraad’ met je vondsten: in het pakket lees je in de instructies wat je voor elk van deze dingen moet doen. Veel plezier met deze Natureluur Belevenis !!! Hoe kwamen onze voor-ouders aan hun juwelen? Die vonden ze in de natuur en maakten zij zelf ! Met dit pakket kun je dat zelf beleven hoe het is, om dat te doen…

Leuk om te weten: hoe kwamen onze voor ouders aan hun juwelen?

Toen we onze boodschappen om te eten nog niet in de supermarkten kochten, waren we ‘jagers en verzamelaars’: onze voor ouders moesten bessen, nootjes, kruiden en eetbare bladeren ‘verzamelen’ om wat te eten te hebben. En sieraden-, ‘bijoux / accesoire’, haarbanden en make-up winkels waren er ook nog niet. Als je een ‘sieraad’ aan de muur wilde, dan ging je niet even naar een juwelier om een ‘sieraad’ te kopen. Er wáren geen juweliers…Gelukkig was er wél altijd ‘natuur’ en de natuur zit boordevol natuurlijk moois en glinsterends: verf, sap van besjes, de groene afdruk van een vers blad, geel of een andere kleur van mooie bloemen. Van oudsher waren ‘oer mensen’, onze voor ouders, éindeloos creatief met ‘vondsten’, ‘schatten’ en ‘versieringen’ en ‘sieraden’ die zij ‘buiten’ in de ‘natuur’ vonden. Eeuwenlang hebben onze voor ouders zo geleefd, en waren winkels overbodig. Het is eeuwenlang zó’n gewoonte geweest van generatie op generatie, dat wij deze ‘tik’ hebben over geërfd van onze voor ouders. Moet je maar eens opletten op jezelf, als je op avontuur gaat in de Natureluur: wedden dat je binnen vijf minuten iets ‘oppakt’, ‘verzamelt’, wat je mooi of spannend vindt. Een veer, een steen, een schelp, een mooie tak: het is onze ‘natuur’, het is ‘instinctief’ om dit te doen, het gaat zó automatisch dat je het zelf vaak niet eens door hebt.

  Inhoud pakket

  • Een rol stevig plakband (bijvoorbeeld ‘Duc Tape’);
  • Wat touw;
  • Uitleg blad ‘Zo Maak Je Een Natuur Sieraad: armband, halsketting/hoofdband/hoofd sieraad’
  • Meer heb je niet nodig !
  • (De rest sprokkel je helemaal zelf bij elkaar in de natuur !)

  Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

  Standaard bij elk pakket

  • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
  • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!