Het Kleine Beestjes Laboratorium / 4 tot 12 jaar

Vanaf:  115,00

In de bossen en in het water van de Natureluur wonen allerlei kleine beestjes. Insecten, wormen, duizendpoten, spinnen enzovoorts. Veel kinderen willen daar van alles van weten. Vandaar deze ‘onderzoekend leren-activiteit’ in het buitenlaboratorium.

We hebben een aantal onderzoeksvragen al bedacht. De rest kunnen de kinderen bedenken: bijvoorbeeld: ‘heeft elk lieveheersbeestje hetzelfde aantal stippels?’ of ‘als je een regenworm in vochtige zachte aarde legt, wat doet ie dan?’ of ‘als een pissebed mocht kiezen, waar ging die dan naar toe: naar het droge zand of de vochtige aarde? We gaan eerst de beestjes vangen. En daarna doen we de onderzoekjes. We sluiten af met een korte presentatie waarbij de vragen worden beantwoord.


LET OP: Voor deze activiteit is het maximale aantal kinderen 25 en het minimale aantal is 5. Voor een geslaagd groepsactiviteit dienen minstens twee volwassenen actief bij te dragen aan de begeleiding. Het maximale aantal volwassenen is 8.

45 minuten extra begeleiding

In totaal 2 uur begeleiding.

Kampvuur

Inclusief 2 vuurschalen, hout en aanmaakblokjes, per groep.

Voor op het kampvuur

Bestel deeg of broodjes om zelf te bakken boven het kampvuur! De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Overige eten, drinken en benodigdheden

De prijs voor de opties die je hieronder kiest zijn steeds voor de gehele groep. Let op: Je mag ook zélf eten en drinken meenemen.

Extra per persoon

De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Beschrijving

Een groepsactiviteit duurt vijf kwartier en is opgebouwd als volgt:

  • Deel A: Het Kleine Beestjes Laboratorium met ervaren begeleider.

Een groepsactiviteit is inclusief

  • Vijf kwartier lang een eigen, deskundige professionele begeleider.
  • Kies eventueel 45 minuten extra begeleiding erbij op het bestelformulier. In totaal dan 2 uur lang begeleiding.
  • Minimaal 1 uur voor én na de begeleide activiteit zelf vrij spelen in de Natureluur met de hele groep.
  • Gebruik toiletten tijdens de openingstijden van Natureluur gebouwtje De Drijfsijs.
  • Kinderen mogen jassen en tassen eventueel neerleggen in Natureluur gebouwtje De Drijfsijs tijdens de openingstijden.
  • We reserveren max 1 tafel en 2 bankjes (in overleg meer - indien beschikbaar) waar de groep gebruik van kan maken een half uur voor aanvang van de begeleide activiteit om te lunchen of om een snackje te eten.
  • Meenemen eigen consumpties is toegestaan.
  • Na afloop mag afval, verzameld in daartoe bestemde vuilniszakken, worden achterlaten bij de aanwezige medewerkers van de Natureluur.

Extra opties

Jullie mogen eigen eten en drinken meenemen. Dat kost niets extra’s. Neem in dat geval ook zelf bestek, bordjes en dergelijk mee. Of bestel wegwerp bestek onderaan het formulier hiernaast. De Natureluur kan ook voor een bescheiden en eenvoudig aanbod van eten en drinken zorgen: Kies op het formulier hiernaast wat je graag wilt. Het eten en drinken dat je bestelt is inclusief bestek, bordjes en dergelijk. Overige extra opties, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, kies je ook op het formulier hiernaast. Onderaan het formulier zie je de totaalprijs.

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over het boeken van een groepsactiviteit? Of vraag je je bijvoorbeeld af wat er gebeurt bij slecht weer? Bekijk dan de Veelgestelde vragen >