Kaars versieren met natuurlijke / 4 tot 8 jaar

Vanaf:  2,50

Prijs per kind

Natureluur Belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

  • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 2 volwassenen.
  • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
  • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

Bijenwas is een vettige stof die honingbijen maken om hun honingraten mee op te bouwen, waarin honing en stuifmeel wordt opgeslagen.

Bijenwas is stevig maar wordt al zacht als je het verwarmt met je handen. Het is een ideaal natuurlijk materiaal om mee te knutselen. Bijenwas wordt al eeuwenlang door mensen uit verschillende culturen gebruikt. Bijvoorbeeld om gaatjes in het gebit mee te vullen. De vikingen gebruikten bijenwas om kieren en gaten in hun houten schepen te dichten. In de middeleeuwen werd ontdekt dat je van Bijenwas kaarsen kunt maken. Deze hadden een aangenamere geur dan kaarsen van dierlijk vet. Kaarsen van Bijenwas zag je in de middeleeuwen alleen bij rijke gezinnen en in kerken omdat ze erg prijzig waren.

Met de ingrediënten uit dit pakket ga je met hele mooie gekleurde velletjes bijenwas je eigen kaars versieren en leer je over het gebruik van deze bouwstof van honingbijen. Veel plezier met het maken van je eigen bijenwas kaars!

Inhoud pakket

  • 1 x kaars
  • 1 x 6 halve bijenwas platen naar keuze
  • 3 x uitsteekvormpjes naar keuze
  • 1 x mesje
  • Jullie ontvangen mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan jullie gedemonstreerd.

Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

Standaard bij elk pakket

  • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
  • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!