Herfstlampion van bladeren maken / 4 tot 8 jaar

Vanaf:  1,50

Prijs per kind

Natureluur Belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 2 volwassenen.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

In de herfst schijnt de zon minder. Bomen en planten weten dan dat ze zich moeten klaarmaken voor de winter. Ze sluiten hun ‘voedselfabrieken’ en gaan als het ware te rusten. Zonder zonlicht worden er geen stoffen meer aangemaakt, en het groen verdwijnt langzaam van de bladeren. Nu komen de kleuren geel en oranje tevoorschijn.

De herfst is een ideale tijd om een lampion te maken! Bovendien biedt de natuur een eindeloze hoeveelheid kleurenpracht aan bladeren in allerlei kleuren om je lampion super mooi te maken. En dat komt nog goed van pas ook, want in enkele weken na de herfst wordt ook op heel veel plaatsen Sint Maarten gevierd, waarbij kinderen met lampionnen langs de deuren gaan en liedjes zingen, waarna ze beloond worden met snoepgoed.

In deze belevenis leer je over de kleuren in de natuur in de herfst, de betekenis van het licht in de herfst, en hoe lampionnen i Sint Maarten gebruikt worden en waarom. Bovendien leer je hoe je je eigen super mooie herfst lampion in no time met je eigen gevonden bladeren kunt maken met dit pakket. Met zo een unieke lampion in huis is het ‘t hele jaar door herfstlicht feest in jouw huis! Veel plezier met het maken van je eigen herfst lampion!

Inhoud pakket

 • 1 x vel bakpapier
 • 1 x vel stevig papier
 • 3 x schaar
 • 1 x lijm (houtlijm of hobbylijm
 • 1 x stuk ijzerdraad
 • Jullie ontvangen mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan jullie gedemonstreerd.

Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

Standaard bij elk pakket

 • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
 • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!