De mol en z’n vriendjes zoeken een huis / 4 tot 8 jaar

Vanaf:  115,00

Deze activiteit start met een soort poppenvoorstelling. Mol heeft een lange gang gegraven om te ontsnappen aan de bulldozers. Zijn tuin was veranderd in een bouwterrein. Nu zoekt hij een nieuw huis? Misschien wel bij de Natureluur.

De mol heeft allerlei vriendjes meegenomen die ook moesten verhuizen: de vos, de bij, een vogeltje, de mier, de egel, het konijn en de eekhoorn. Zouden zij hier ook kunnen wonen? De kinderen gaan in groepjes aan de slag met het dier naar keuze. Eerst maken ze een huisje voor het dier met takken, een hol in het zand, een nestje in de boom. Daarna bedenken ze wat het dier graag te eten lust. Hetzelfde groepje gaat op zoek naar eten voor het dier. Ze zoeken naar gras, paardenbloemblaadjes en worteltjes voor het konijn, naar slakken en wormen voor de egel, naar insecten en besjes voor de roodborst enzovoorts.

Aan het eind van de activiteit ‘adviseren’ de kinderen het dier over de plek waar ze naar toe kunnen verhuizen. Aan deze activiteit beleven de kinderen en begeleiders altijd een hoop plezier.


LET OP: Voor deze activiteit is het maximale aantal kinderen 25 en het minimale aantal is 5. Voor een geslaagd groepsactiviteit dienen minstens twee volwassenen actief bij te dragen aan de begeleiding. Het maximale aantal volwassenen is 8.

45 minuten extra begeleiding

In totaal 2 uur begeleiding.

Kampvuur

Inclusief 2 vuurschalen, hout en aanmaakblokjes, per groep.

Voor op het kampvuur

Bestel deeg of broodjes om zelf te bakken boven het kampvuur! De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Overige eten, drinken en benodigdheden

De prijs voor de opties die je hieronder kiest zijn steeds voor de gehele groep. Let op: Je mag ook zélf eten en drinken meenemen.

Extra per persoon

De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Beschrijving

Een groepsactiviteit duurt vijf kwartier en is opgebouwd als volgt:

 • Deel A: De mol en z’n vriendjes zoeken een huis met ervaren begeleider.

Deze workshop is inclusief:

 • Gebruik van handpoppen of knuffels van allerlei dieren die in het bos voorkomen: de mol, maar ook de egel, het konijn, de mier, de bij , de vos.
 • Gebruik van etensbordjes.
 • Kinderen leren over wat er nodig is in de natuur om er te kunnen wonen, eten, overleven en gezond zijn.

Een groepsactiviteit is inclusief

 • Vijf kwartier lang een eigen, deskundige professionele begeleider.
 • Kies eventueel 45 minuten extra begeleiding erbij op het bestelformulier. In totaal dan 2 uur lang begeleiding.
 • Minimaal 1 uur voor én na de begeleide activiteit zelf vrij spelen in de Natureluur met de hele groep.
 • Gebruik toiletten tijdens de openingstijden van Natureluur gebouwtje De Drijfsijs.
 • Kinderen mogen jassen en tassen eventueel neerleggen in Natureluur gebouwtje De Drijfsijs tijdens de openingstijden.
 • We reserveren max 1 tafel en 2 bankjes (in overleg meer - indien beschikbaar) waar de groep gebruik van kan maken een half uur voor aanvang van de begeleide activiteit om te lunchen of om een snackje te eten.
 • Meenemen eigen consumpties is toegestaan.
 • Na afloop mag afval, verzameld in daartoe bestemde vuilniszakken, worden achterlaten bij de aanwezige medewerkers van de Natureluur.

Extra opties

Jullie mogen eigen eten en drinken meenemen. Dat kost niets extra’s. Neem in dat geval ook zelf bestek, bordjes en dergelijk mee. Of bestel wegwerp bestek onderaan het formulier hiernaast. De Natureluur kan ook voor een bescheiden en eenvoudig aanbod van eten en drinken zorgen: Kies op het formulier hiernaast wat je graag wilt. Het eten en drinken dat je bestelt is inclusief bestek, bordjes en dergelijk. Overige extra opties, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, kies je ook op het formulier hiernaast. Onderaan het formulier zie je de totaalprijs.

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over het boeken van een groepsactiviteit? Of vraag je je bijvoorbeeld af wat er gebeurt bij slecht weer? Bekijk dan de Veelgestelde vragen >