Boogschieten / Je eigen boog maken / 6 tot 13 jaar

Vanaf:  288,00

In deze workshop leer je hoe je zelf een schietklare boog maakt uit natuurlijke materialen.

Vandaag de dag zien we het boogschieten terug als onderdeel van de sportwereld. In sommige delen van de wereld is de boog echter nog altijd een werktuig om mee te overleven. Het boogschieten speelt daarom ook een belangrijke rol in een avontuurlijk deel van ons verleden.


LET OP: Voor deze activiteit is het maximale aantal kinderen 8 en het minimale aantal is 4. Meer dan 8 kinderen? Neem dan contact met ons op. Voor een geslaagd feestje dienen minstens één volwassenen actief bij te dragen aan de begeleiding.

Je kan tot 10 dagen van tevoren boeken. Pas na bevestiging per e-mail is je boeking definitief.

Kampvuur

Inclusief vuurschaal, 1 zak hout en aanmaakblokjes.

Voor op het kampvuur

Bestel deeg of broodjes om zelf te bakken boven het kampvuur! Elke optie is voor de gehele groep.

Overige eten, drinken en benodigdheden

De prijs voor de opties die je hieronder kiest zijn steeds voor de gehele groep. Let op: Je mag ook zélf eten en drinken meenemen.

Extra per persoon

De prijs voor de opties die je hieronder kiest worden vermenigvuldigd met het totaal aantal personen in je groep.

Beschrijving

Een Natureluur feest duurt maximaal 4 uur en is opgebouwd als volgt:

 • Deel A: Maximaal 1 uur ontvangst met ondersteuning van een gastvrouw of gastheer van De Natureluur
 • Deel B: 2 uur Boogschieten Basisworkshop met ervaren begeleider bestaande uit:
  • 1,5 uur bogen maken en versieren
  • 30 minuten traditioneel boogschieten
 • Deel C: Maximaal 1 uur nazit en/of vrij spelen na afloop met ondersteuning van een gastvrouw of gastheer van De Natureluur
LET OP: De tijd dat je kiest, onder de kalender hiernaast, is de begintijd van deel A. Jullie mogen ook later komen dan de begintijd van deel A maar jullie moeten uiterlijk aanwezig zijn vóórdat deel B begint. Deel B begint áltijd 1 uur na de begintijd van deel A. Anders gezegd: Om te weten wanneer jullie uiterlijk aanwezig moeten zijn tel je 1 uur op bij de tijd die je kiest onder de kalender hiernaast.

Je gaat leren over

 • Natuurlijke en gerecyclede materialen waarmee je een traditionele schiet klare (survival) boog zelf kunt maken;
 • Geschikte houtsoorten die hiervoor in Nederland te vinden zijn, van hazelaar hout of van bijvoorbeeld gerecyclede bedbodem latten;
 • Krom en/of noestig hout, hoe ga je daar mee om;
 • Natuurlijke vezel soorten (linnen, hennep, zenen);
 • Stijlen voor het maken van de pees van een boog;
 • Methodes en materialen voor traditionele decoratie, waarbij je ook leert over aspecten zoals (functionele) schoonheid;
 • Traditioneel boogschieten oefenen.

Voor het boogschieten zijn passende pijlen aanwezig. Mocht je ook pijlen mee naar huis willen nemen dan kunnen deze gekocht worden bij de instructeur.

Andere workshops Boogschieten

Boogschieten / Introductie traditioneel boogschieten / 6 tot 13 jaar
Boogschieten / Je eigen pijl maken / 6 tot 13 jaar

Inclusief

 • Geschikt materiaal
 • Indien beschikbaar: gebruik van de binnenruimte voor opeten zelf meegenomen taart en uitpakken cadeau’s *
 • Picknick tafels en banken
 • Toiletten

Extra opties

Jullie mogen eigen eten, drinken en eventueel (verjaardags)taart meenemen. Dat kost niets extra’s. Neem in dat geval ook zelf bestek, bordjes en dergelijk mee. Of bestel wegwerp bestek onderaan het formulier hiernaast. De Natureluur kan ook voor een bescheiden en eenvoudig aanbod van eten en drinken zorgen: Kies op het formulier hiernaast wat je graag wilt. Het eten en drinken dat je bestelt is inclusief bestek, bordjes en dergelijk. Overige extra opties, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, kies je ook op het formulier hiernaast. Onderaan het formulier zie je de totaalprijs van het feest.

De volgende eventuele extra opties (te bestellen via het formulier hiernaast) vinden plaats tijdens Deel C, dus ná het begeleide gedeelte:
 • Pannenkoeken
 • Kampvuur

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over het boeken van een feest? Of vraag je je bijvoorbeeld af wat er gebeurt bij slecht weer? Bekijk dan de Veelgestelde vragen >


* Het begeleide deel van een Natureluur feest is altijd buiten. Indien nodig kan er tijdens de inloop en nazit/vrij spelen gedeeld gebruik worden gemaakt van één van de binnenruimten. Voor bijvoorbeeld opeten zelf meegenomen taart en uitpakken cadeaus. Bij mooi weer zijn hiervoor buiten picknick tafels en banken. Toiletten en water zijn tijdens feestjes altijd toegankelijk.