Avonturen stok / 6 tot 10 jaar

Vanaf:  1,50

Prijs per kind

Natureluur Belevenis

Natureluur Belevenissen zijn pakketten waarmee je zelf op avontuur gaat in De Natureluur! Elk pakket bevat alles om zelf spannend in de natuur bezig te zijn. Er zit of uitleg bij het pakket of je krijgt instructies van de aanwezige beheerder.

 • Vanwege coronamaatregelen maximaal 5 kinderen en maximaal 2 volwassenen.
 • Na het bestellen van deze belevenis haal je het pakket op bij gebouw Drijfsijs in de Natureluur, vanaf 15 minuten vóór jullie gekozen begintijd.
 • Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs.

Corona gezondheidscheck
Op de dag van de belevenis moeten jullie voldoen aan de gezondheidscheck van de overheid. Jullie kunnen de gezondheidscheck online doorlopen: Online gezondheidscheck. Als één van de vragen met Ja wordt beantwoord, dan mogen jullie niet naar de Natureluur komen. Ook bij het afhalen van het pakket vraagt de aanwezige beheerder of de groep voldoet de gezondheidscheck.

Stadspas

Beschrijving

Met dit ‘Avonturen Stok’ + ‘natuur armband’ pakket krijg je een paar héle eenvoudige hulpmiddelen van ons om, net als onze voorouders deden, een paar leuke ‘souvenirs’ (herinneringen) en ‘mooie versieringen’ te maken tijdens je bezoek aan de Natureluur. Versier ermee je kamer of maak er iemand blij mee. De mooie dingen die je met dit pakket kunt maken zullen je helpen om, na je bezoek aan de Natureluur, dit avontuur nooit meer te vergeten en om er met anderen over te praten !

De naam van deze belevenis refereert naar de Indianen naam vandaan voor de ‘Avonturen Stok’. Indianen noemden zo’n stok een ‘praat stok’: wie de stok in zijn handen had, was aan de beurt om iets te vertellen over wat hij had meegemaakt in het leven. Trek erop uit, doe wat je niet laten kunt, volg je hart, doe net als je voor ouders, en leg je herinneringen aan je bezoek in de Natureluur vast en maak je eigen super mooie ‘Avonturen Stok’. Als je tijd over hebt kun je met dit pakket óók een natuur armband maken. In het pakket lees je in de instructies wat je voor elk van deze dingen moet doen.

Hoe maakten onze voor ouders ‘pronk boeketten’, ‘pronk-stokken’ en praat stokken?

Van oudsher waren ‘oer mensen’, onze voor ouders, éindeloos creatief met ‘vondsten’, ‘schatten’ en ‘versieringen’ en ‘sieraden’ die zij ‘buiten’ in de ‘natuur’ vonden. Met dit pakket krijg je een paar héle eenvoudige hulpmiddelen van ons om, net als onze voor ouders deden, een ‘avonturen stok’ te maken voor op je eigen kamer of om er iemand blij mee te maken. Toen we onze boodschappen om te eten nog niet in de supermarkten kochten, waren we ‘jagers en verzamelaars’: onze voor ouders moesten bessen, nootjes, kruiden en eetbare bladeren ‘verzamelen’ om wat te eten te hebben. En het zelfde was het geval met mooie dingen voor op je lijf of voor in de grot waar je woonde…. Sieraden-, ‘bijoux / accesoire’, haarbanden en make-up winkels waren er ook nog niet. Als je een ‘bos boeket’ of ‘natuurstukje’ in een vaas of aan de muur wilde in je ‘grot’, dan ging je niet even naar een bloemist om zo iets te kopen. Er wáren geen tuincentra en bloemen speciaal zaken…Gelukkig was er wél altijd ‘natuur’ en de natuur zit boordevol moois: takken met besjes, blaadjes in allerlei vormen, baat, mos, grassen, riet, noem maar op. Eeuwenlang hebben onze voor ouders zo geleefd, en waren winkels overbodig. Het is eeuwenlang zó’n gewoonte geweest van generatie op generatie, dat wij deze ‘tik’ hebben over geërfd van onze voor ouders. Moet je maar eens opletten op jezelf, als je op avontuur gaat in de Natureluur: wedden dat je binnen vijf minuten iets ‘oppakt’, ‘verzamelt’, wat je mooi of spannend vindt. Een veer, een steen, een schelp, een mooie tak: het is onze ‘natuur’, het is ‘instinctief’ om dit te doen, het gaat zó automatisch dat je het zelf vaak niet eens door hebt. Veel plezier met verzamelen voor je Avonturen Stok en Armband !!!

  Inhoud pakket

  • Materialen voor Avonturen Stok:
   • Een paar elastiekjes,
   • Uitleg blad ‘Zo Maak Je Een Avonturen Stok’
   • Meer heb je niet nodig !
   • (De rest sprokkel je helemaal zelf bij elkaar in de natuur !)
  • Materialen voor Natuur Armband:
   • Een rol stevig plakband (bijvoorbeeld ‘Duc Tape’);
   • Wat touw;
   • Uitleg blad ‘Zo Maak Je Een Natuur Sieraad: armband, halsketting/hoofdband/hoofd sieraad’
   • Meer heb je niet nodig !
   • (De rest sprokkel je helemaal zelf bij elkaar in de natuur !)

  Breng de geleende materialen na gebruik heel en in goede staat terug naar gebouw Drijfsijs. De kosten voor zoekgeraakte of stuk gemaakte materialen worden op de besteller verhaald.

  Standaard bij elk pakket

  • Sheet met tips, of u ontvangt mondeling tips of gebruik van de materialen wordt aan u gedemonstreerd.
  • Deelnemerskaart met daarop ruimte, om álle Natureluur Belevenissen die u gedaan heeft, bij te houden in de Natureluur belevenissen logboek. Spaar alle Natureluur belevenissen die er zijn voor nóg meer Natureluur avontuur!