Veelgestelde vragen

Mag ik zelf versiering meenemen?

Eigen versiering mag je meenemen, als je alles maar weer netjes opruimt. Hiermee blijft het natuurlijke karakter van het terrein behouden en blijft het voor iedereen leuk, schoon en veilig.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Eigen eten en drinken mag je meenemen, als je alles maar weer netjes opruimt. Hiermee blijft het natuurlijke karakter van het terrein behouden en blijft het voor iedereen leuk, schoon en veilig. De ouders/verzorgers van de jarigen (minstens één daarvan) gaan mee met een geboekt feestje en zorgen – tenzij anders is afgesproken – voor eten en drinken.

Mag ik barbecueën en picknicken?

Zijn toegestaan. Laat het terrein schoon en netjes achter, gooi afval in de daarvoor bestemde bakken. Je vindt deze bakken rondom de speeltuin.

Zijn er ook dingen verboden?

In de Natureluur (in het speelgebied) is het verboden voor honden, om te kamperen, om luide muziek te draaien of te maken en om vuur te maken zonder overleg met de beheerder of op plekken anders dan de vuurplaats. In aangewezen en daarvoor bestemde vuurschalen van de Natureluur mag het wel mits deze in overleg en met toestemming van de beheerder geleend of gehuurd zijn.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

De Natureluur feestjes gaan in principe altijd door. Het begeleide deel van een Natureluur feest is altijd buiten. Indien nodig kan er tijdens de inloop en nazit/vrij spelen gedeeld gebruik worden gemaakt van één van de binnenruimten. Voor b.v. opeten zelf meegenomen taart en uitpakken cadeaus. Bij mooi weer zijn hiervoor buiten picknick tafels en banken. Toiletten en water zijn tijdens feestjes altijd toegankelijk.

Als het KNMI een code oranje of rood weer waarschuwing geeft neemt de Natureluur vooraf contact met u op om te overleggen.

Hoe kan ik buiten warm blijven bij kouder en frisser weer?

Bij de Natureluur kun je bij slecht en/of fris weer (tegen een kleine vergoeding) warm blijven bij een zelfgemaakt houtvuurtje! Neem goede kleding mee! Handdoek om af te drogen als iemand in de sloot gevallen is, dikke truien, regenjas, (sneeuw)laarzen – met goede kleding kom je een heel eind!

Hebben kinderen last van de koude of van ‘slecht’ of minder goed weer?

Natuurlijk kunnen kinderen het wel koud hebben, maar de ervaring leert: de volwassenen hebben vaak sneller en meer ‘last’ van slechter / kouder weer dan kinderen. Weer of geen weer, kinderen trekken zich er vaak niets van aan en vinden ook regen en wind stoer, spannend, en leuk.

Kan ik zelf als klant annuleren vanwege andere redenen dan heel slecht weer?

Kosteloos annuleren is niet mogelijk voor andere redenen dan heel slecht weer tenzij aantoonbaar sprake is van complete overmacht of zeer urgente onverwachte problemen van ernstige persoonlijke medische aard van de klant die geboekt heeft – in dat geval kunt u ook annuleren kosteloos tot op de avond van de dag vóór uw feest begint of tot 4 uur van tevoren voor uw feest begint op de dag zelf.

Waarom is mijn feest pas 100% definitief als ik een e-mail bevestiging krijg terwijl ik al wel betaald heb?

Als u 7 dagen van tevoren uw boeking en betaling met ons in orde gemaakt heeft (via de webshop), dan is uw boeking definitief, maar de exacte invulling van de begeleiding voor uw feestje nog niet. Dat is, ook voor ons, maatwerk. Als wij uw definitieve boeking en betaling binnen hebben, dan gaan wij een geschikte begeleider voor uw feest zoeken. We streven ernaar om u binnen 3 werkdagen te bevestigen wie de begeleider is voor jullie feestje.

Kan ik nog maatwerk wensen meegeven met mijn boeking zoals wensen voor speciale activiteiten, thema’s, dieet vereisten en dergelijke?

Ja dit kan. Met uw wensen kunnen we rekening houden, b.v. bij het zoeken van een geschikte begeleider. Wij zullen nooit helemaal precies alles tegelijk kunnen leveren wat u wenst, maar wij doen wel altijd ons uiterste best om in elk geval te leveren qua speciale wensen waarvan u aangeeft dat het belangrijk is en wat tevens voor ons iets is dat ook haalbaar is. E.e.a. hangt er ook van af, welke begeleider we hebben of hebben kunnen vinden. Maar, het doorgeven van uw wensen of beperkingen en speciale aandachtspunten (denk aan dieet vereisten of andere vereisten in de persoonlijke sfeer) is uiterst nuttig voor ons, dan kunnen we er gericht rekening mee houden.

Lees ook onze Algemene voorwaarden.

Laatste aanpassing: December 2015