Buiten avonturen !!! Kaartverkoop regels VERNIEUWD – jongere kinderen mogen nu ook meedoen mét ouder(s) !!!

Deelnemen aan het Natureluur zomer programma doe je door vooraf (online) een ticket te kopen (zolang de voorraad strekt). Je kunt kaarten kopen voor ‘Zomer Avontuur in de Natureluur (7-9 & 10-12 jaar)’ en ‘Buiten Avontuur in de Natureluur (7-12 jaar)’. Zie onze agenda voor alle activiteiten, data, tijden, prijzen, tickets en voorwaarden. Let op: het aantal tickets per dag is beperkt, dus snel boeken! Goed nieuws voor ouders van (jongere) kind(eren): i.v.m. Corona maatregelen versoepelingen vanuit de Rijksoverheid mogen per 28/6 ook kinderen van 5 en 6 jaar meedoen met of zonder één of beide ouder(s) (onder voorwaarden) aan ‘Zomer Avontuur (7-9) & (10-12)’ & ‘Buiten Avontuur (7-12). Lees hier alle laatste bijgewerkte regels.

Versoepeling deelname regels Natureluur Zomer Programma

‘Zomer Avontuur (7-9) & (10-12)’ & ‘Buiten Avontuur (7-12)’

Datum versoepeling: zondag 28 juni 2020

  • Ook kinderen van 5 en 6 jaar mogen meedoen met of zonder één of beide ouder(s) (onder voorwaarden) aan ‘Zomer Avontuur (7-9) & (10-12)’ & ‘Buiten Avontuur (7-12)’:
  • Ouders kunnen, specifiek op de betaalpagina van het ticket, bij ‘Bestelnotities’ invullen, dat het kind jonger is dan 7 jaar én dat (maximaal) één ouder meegaat. (Als er goede redenen zijn dat twee ouders meereizen met deelnemend(e) kind(eren) mag dit ook, vermeld dit dan a.u.b. ook.)
  • Wil je zelfstandig meedoen als (jonger) kind zonder je ouder(s)? Ook dit kan. Voorwaarde hiervoor is, dat je dit als jonger kind zelf ziet zitten, dat je ouders dit zien zitten, en/of dat een oudere broer of zus meedoet, die het ziet zitten dat jij ook meedoet – we plaatsen jullie dan in dezelfde groep bij elkaar. Ouders kunnen, specifiek op de betaalpagina van het ticket, bij ‘Bestelnotities’ invullen welk van deze varianten van toepassing is.
  • Deelname aan ‘Zomer Avontuur (7-9) & (10-12)’ & ‘Buiten Avontuur (7-12) is óók onder voorwaarden mogelijk voor kleinere  groepjes kinderen (bestaande uit oudere én jongere deelnemers) die de Natureluur bezoeken vanuit organisaties voor buiten- en/of naschoolse opvang (BSO + NSO). Medewerkers van betrokken organisaties kunnen, specifiek op de betaalpagina van het ticket, bij ‘Bestelnotities’ invullen, om hoeveel kinderen in welke leeftijdsgroepen het gaat en hoeveel begeleiders er meereizen met de kinderen. Medewerkers van betrokken opvang organisaties, die (om wat voor reden dan ook) niet online kunnen kopen, kunnen hun (wens tot) bezoek aan de Natureluur (en deelname aan activiteiten) ook via e-mail afstemmen met de Natureluur.

Achtergrond van de versoepeling van deelname regels Natureluur activiteiten

Tot voor kort waren de Corona beperkingen ook voor buiten nog vrij streng. Tot voor kort gold nog een limiet aan samenkomsten buiten ‘tot maximaal 100 – inclusief personeel – en niet meer’.

Aanvankelijk hebben we als Natureluur toen besloten, om te kiezen voor een programma voor m.n. óudere kinderen, die dan alléén meedoen, zónder ouders. We gingen uit van een maximaal aantal kinderen dat we op 72 per dag stelden, zónder ouders. Omdat we ook per dag reken(d)en met 28 man (maximaal) personeel, vrijwilligers e.d. Zodat we nooit boven de 100 zouden uit komen. En zodat we toch een zo maximaal mogelijk aantal kinderen in het programma konden laten meedoen.

Sinds de publicatie van ons zomer programma, op 24/6, is ‘ineens’, door de Rijksoverheid bekend gemaakt, dat buiten 250 personen bij elkaar mogen komen. Personeel telt bij dat aantal niet mee. (Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-nieuwe-regels-per-1-juli-2020-in-eenvoudige-taal.)

Hoewel onze ticket ‘beperkingen’ i.v.m. Corona eerst juist begrip opriepen, kregen we als Natureluur ook veel vragen van ouders van iets jongere kinderen (denk aan 5 à 6 jaar), of ze niet tóch mochten meedoen, maar dan mét hun kind.

(Als het gaat om kinderen jónger dan 7 jaar is onze voorkeur vaak ook, dat ouders juist meedoen met hun eigen kind(eren).)

Normaal hebben we eigenlijk altijd in de Natureluur kinderen, die ofwel zelf meedoen (alleen), ófwel ouders die mét hun (vaak jongere) kinderen meedoen.

De versoepeling van de regels, waarbij buiten (exclusief personeel) nu tot 250 personen ineens wél weer mogen, maakt, dat we volgens nu flexibeler kunnen zijn naar ouders, die met hun (vaak wat jongere) kind(eren) kunnen / willen meedoen.

Overleg met de Gemeente Amsterdam: akkoord versoepelingen

Op 28 juni hebben we over deze versoepeling van onze deelname regels overleg gevoerd met de gemeente Amsterdam, die het eens is met deze versoepeling.

Deelname regels zijn versoepeld, maar online tickets nog wel in eerste instantie beperkt

Door het aantal tickets via de website alsnog beperkt te houden in de voorverkoop (we houden dit op maximaal 72 tickets voor kinderen per activiteiten middag) kunnen we vooraf alsnog goed inzicht blijven houden, op de te verwachten drukte op een activiteiten middag. In een hypothetisch geval, dat alle 72 kindertickets verkocht worden, en elk kind wordt vergezeld door één ouder, dan komt dat alsnog ‘slechts’ maximaal neer, op 144 personen. Zelfs bij die maximale ticket verkoop voldoen we alsnog aan de RIVM voorwaarde per 1/7, dat ‘250 personen’ excl. personeel buiten mogen zijn bij elkaar.

Veel redenen om te (willen) versoepelen

Als Natureluur hebben we besloten om deze stap tot versoepeling te zetten, en om ouders van iets jongere kinderen die mee willen doen mét hun kind, de mogelijkheid hiertoe te geven, gezien:

  • Er is duidelijk (veel) vraag naar;
  • Het Natureluur programma wordt gesubsidieerd en het is ook zonde, als het onverkocht blijft, we streven ernaar om een goede ticket afname te realiseren;
  • Inhoudelijk is er niets op tegen om kinderen en ouders van kinderen van zeg 5 à 6 jaar (maar dan met ouders) te laten meedoen. (Het is een leuk programma voor kinderen van alle leeftijden over het algemeen.)
  • De leeftijd indicaties ‘7-9’ en ’10-12’ jaar zijn leeftijd adviezen, het is niet absoluut. (Elk kind is anders, sommige 6 jarigen zijn vrij zelfstandig, en sommige 8 jarigen hangen nog aan pappa en mamma, sommige 13 à 14 jarigen vinden activiteiten voor 12-jarigen nog super leuk enz.)
  • Ook is het zo, dat veel gezinnen niet op vakantie gaan i.v.m. Corona (reis) beperkingen dit jaar, maar dat zij als gezin het wel alsnog leuk vinden om juist tijd met elkaar door te brengen. (Ouders + kinderen samen.) Ook voor hen willen wij er als Natureluur zijn deze zomer.

Verder blijven alle oudere Corona regels die we eerder opstelden (zie hier voor alle regels) nog altijd van toepassing.

Over de tickets en kortingen

Stadspas houders krijgen veel korting. Bewoners van Nieuw-West krijgen buurtkorting. Er zijn standaard tickets. (Voor alle tickets en kortingen geldt: zo lang de voorraad strekt.) De programma’s van week 1 en week 6 zijn middag vullend (12:00-16:00). Tickets voor die middagen – er zijn 72 per dag beschikbaar – zijn duurder. De 24 losse excursies & workshops tussen 13 juli en 6 augustus zijn kleiner van opzet (maximaal 12 deelnemers per excursie) en kunnen goedkoper worden aangeboden. Door een ticket te kopen voor uw kind(eren) verklaart u, dat u en uw kind(eren) de (spel)regels gelezen heeft / hebben én accepteert, óók de algemene hygiëne regels waar iedereen in Nederland zich moet houden in verband met de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Lees hier alle voorwaarden en praktische informatie. Zie onze website voor nadere uitleg over de programma’s. Tot ziens in de Natureluur deze zomer !!!Hieronder zie je hoe je contact kunt opnemen met de Natureluur.

Wouter Dolmans – coördinator de Natureluur

Natuurspeeltuin Sloterpark – de Natureluur
Gemeente Amsterdam / Stadsdeel Nieuw-West
Afdeling Gebiedspool / Team Operationele Uitvoering / Cluster Startpunt en Participatieservicepunt
T.a.v. Wouter Dolmans, coördinator de Natureluur
e: w.dolmans@amsterdam.nl
t. mob. 06 333 06 191 (W. Dolmans)
t. vast: 020 411 51 77 (kantoor, gebouw ‘De Drijfsijs’)

Bezoek adres:
Natuurspeeltuin Sloterpark – de Natureluur
c/o gebouwtje ‘De Drijfsijs’ / Gemeente Amsterdam (= park / bezoek locatie, kantoortje De Natureluur)
President Allendelaan 4
1064 GW Amsterdam
020 411 51 77 (kantoor, gebouw ‘De Drijfsijs’)

Post adres:
Gemeente Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Afdeling Gebiedspool
Cluster Startpunt en Participatieservicepunt
Inz. De Natureluur, t.a.v. W. Dolmans
Osdorpplein 521
1068 TA Amsterdam

Contact gegevens De Natureluur overig:
Natuurspeeltuin Sloterpark – De Natureluur
e.: info@denatureluur.nl
(Facebook: www.facebook.com-deNatureluur.)
(Website: http://www.denatureluur.nl.)