Winters genieten (maar blijf op 1,5 meter afstand)

En kom met max. met 2 tegelijk…

In deze gekke Corona lockdown tijden kan er helaas niet zo veel. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten om te genieten van de Natureluur. Het is ook gezond om dit te doen! En we willen iedereen ook aanmoedigen om dat te doen. Wél willen we iedereen aanmoedigen dié naar buiten in de Natureluur gaat, om zich daarbij aan de regels te houden. Welke regels in deze tijd o.a. gelden in de Natureluur, leest u hieronder.

‘Winter – Challenge’

Voor wie wél naar buiten gaat (en daarbij de regels volgt) in de Natureluur hebben we wel alvast een ‘challenge’ verzonnen. Het klimaat zorgt vandaag de dag soms ook voor een heel ander gezicht in de Natureluur. In plaats van sneeuw, zoals op de foto bij dit artikel uit 22 januari 2019 (!), schijnt de zon tot nu toe in december volop en is het behoorlijk mild. Ga eens lekker gezond (volgens de nu geldende regels) alleen of met 1 ander persoon een stevige wandeling maken. Wat voor mooie dingen kom je daarbij tegen in de Natureluur die voor jou ‘typisch winter’ zijn? Ons advies: kleed je naar het weer en volg de regels, maar ga wel lekker naar buiten deze winter en geniet ondanks alle strenge regels gewoon van een mooie Natureluur deze winter. En kijk eens wat voor moois je dan zelf allemaal kunt tegenkomen!

De Corona regels voor tijdens uw zelf-bezoek deze winter aan de Natureluur nog even op een rij…

Volgend op de sinds 15-12-20 door de rijksoverheid ingevoerde extra maatregelen

  • De Natureluur incl. kruidentuin en de Heemtuin en het Ruige Riet en het park zijn is toegankelijk om zelf te genieten, mits u zich daarbij houdt aan de eis van afstand tot elkaar houden van 1,5 meter tijdens uw aanwezigheid in het park;
  • In het park zijn bijeenkomsten met meer dan 2 mensen ≥ 13 jaar verboden tenzij zij behoren tot hetzelfde huishouden;
  • Bovenstaande geldt ook voor volwassenen die komen sporten in het park;
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in het park wél sporten in teamverband met meer dan 2 tegelijk;
  • Is het druk in het park? Ga dan weg
  • Veiligheid van u als klant / bezoeker en voor onze medewerkers is nu het allerbelangrijkste.
  • Gebouw De Drijfsijs incl. de toiletten in het gebouw zijn vooralsnog gesloten voor publiek tot in elk geval 19/1/21;
  • Alle activiteiten met groepen / groepjes (groot en klein) in de Natureluur & Heemtuin & in De Drijfsijs zijn opgeschort / afgelast tot in elk geval 19 januari 2021;

* Al deze regels gelden in principe van dinsdag 15/12/20 t.m. zaterdag 19/1/21. Een update van deze regels zal alleen volgen als er aanleiding voor is, en/of als de regels toch blijken te kunnen worden versoepeld, en/of anders kunnen worden uitgelegd, er nieuwe uitzonderingen bekend zijn, etc. Zo gauw nieuwe regels en/of uitzonderingen bekend worden, maken wij deze bekend.

Lees alle maatregelen i.v.m. de lockdown voor de Natureluur en De Drijfsijs hier nog eens na op een rijtje.

Ondanks alle strenge regels wensen wij iedereen die zelf de Natureluur bezoekt deze winter toch een gezonde en verstandige stevige wandeling toe en geniet onderweg van al het winter-moois!

Team Natureluur