Deelname aan activiteiten

De Natureluur biedt 1001 mogelijkheden om te ontdekken en te genieten in een uniek stukje stadsnatuur in Amsterdam Nieuw-West. Team Natureluur doet er alles aan samen met medewerkers van Stadsdeel Nieuw-West om het terrein schoon, heel en veilig te houden. Maar wij kunnen dit niet alleen. Om ons terrein schoon, heel en veilig te houden is het van belang dat onze bezoekers een aantal regels in acht nemen tijdens hun verblijf in de Natureluur. Voor de Natureluur hebben wij spe(e)lregels opgesteld voor ons terrein, voor ons gebouwtje en voor onze activiteiten. Hieronder leest u de spe(e)regels voor onze activiteiten.

Natureluur spelregels: deelname aan activiteiten

 

Prijs tijdens activiteiten middagen

Voor € 3 per kind koop je een passe-partout waarmee je de hele middag overal aan kunt deelnemen zolang er plek is. Voor de vaartochten zijn toeslag- of losse tickets te koop voor Eur 1 p.p. Deelnemen is gratis op vertoon van een geldige Stadspas.

 

Betaalmogelijkheden: pin, contant of per factuur

Indien u deelneemt aan een activiteit waarvoor een bijdrage geldt, dan kunt u deze betalen per pin, evt. d.m.v. een factuur (m.n. voor groepen en instellingen), of contant. Deelname is meestal gratis met Stadspas.

 

Donaties: Altijd Welkom!

Voor sommige onderdelen hoeft u niets te betalen. In het halletje waar de toiletten hangt een groene pot waarin u een vrijwillige bijdrage mag doen als u dit graag doet. Wilt u een vrijwillige bijdrage pinnen, overleg dan even met een van onze beheerders.

 

Individueel bezoek / deelname: aanmelden niet altijd nodig, maar soms wel

De meeste activiteiten (m.u.v. b.v. de vaartochten) zijn open inloop. Meestal is vooraf aanmelden niet nodig. Voor de vaartochten (i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen per vaart) is aanmelden altijd het beste.

 

(Groeps)bezoek/deelname: aanmelden / afstemmen heeft de voorkeur

(Groeps)bezoek is altijd mogelijk (het terrein is openbaar). Maar: aanmelden en afstemmen, zeker voor groepen, biedt voordelen. We kunnen b.v. zorgen dat een beheerder aanwezig is, zodat toiletten toegankelijk zijn tijdens uw bezoek. We kunnen ook tafel(s) of een stukje van het park reserveren / inrichten, voor wat meer gemak tijdens uw bezoek. Dan weet u, dat u een plekje heeft. Er kan een hoop, vraag even naar de mogelijkheden. Meld je wens / groep / bezoek aan, via info@denatureluur.nl. Dan kunnen we de drukte op sommige dagen een beetje in de gaten houden of terugkoppelen aan u, of er op het moment dat u wilt komen b.v. al veel drukte door ons verwacht wordt.

 

Deelname activiteiten: op eigen risico

Deelname aan alle onderdelen en ook zelf spelen is altijd op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders.

 

Verantwoordelijkheid van ouders en meereizende begeleiders

Ouders/ meereizende begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

 

Kleding advies: kleed je naar het weer of neem extra mee

Natureluur bezoekers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! Of een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

 

Spelregels vaartochten

Voor het varen geldt: maximaal 18 deelnemers tegelijk. Tijdens het varen leer je van een natuurgids over de unieke flora en fauna van het gebied! Vaartochten zijn voor 8 jaar en ouder. De deelname door iets kleinere kinderen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan, mits in overleg met en na goedkeuring van de gids en kapitein en de Natureluur dag coördinator. Zwemvest wordt verstrekt en is verplicht, evenals opgeven op de dag zelf bij de Natureluur dag coördinator vooraf wegens beperkte ruimte aan boord, n.l. 18 passagiers maximaal in het Rabootje. Voor de vaartochten geldt een toeslag van Eur 1 p.p.

Afval na afloop van activiteiten: als iedereen even meehelpt is het zo opgeruimd

De meeste Natureluur activiteiten leveren meestal ook wat rommel op. Of dit nu gaat om gebruikte (natuur)knutsel materialen, bordjes, kopjes en servetten van een (natuur)koken activiteit, stukjes touw of fietsband van een pijl en boog maak workshop, een kinderfeestje, enzovoort. Dit zijn allemaal spullen die niet moeten achterblijven in het terrein. Dit is slecht voor de natuur en de Natureluur wordt er niet mooier op. Als iedereen een beetje meehelpt om hier op te letten en als iedereen even meehelpt tijdens en na afloop van een activiteit dan is het zo opgeruimd. Dan hoeven onze beheerders het ook niet allemaal alleen te doen. We vragen aan onze bezoekers en deelnemers aan onze activiteiten om hier samen zoveel mogelijk op te letten.

 

Natureluur spe(e)lregels: bij slecht weer

Wat doen we bij slecht weer tijdens zelf spelen of tijdens activiteiten

Ons gebouwtje heeft een overkapping waar beperkt kan worden geschuild. Onder de bomen bent u ook snel uit de drup. Verlaat bij onweer het water en het park, dat is beide beter dan dat u gaat schuilen onder bomen (dat is gevaarlijk). M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Noodweer plan voor tijdens activiteiten van de Natureluur

We hopen op mooi weer. We zijn ook afhankelijk van mooi weer voor ons programma, het gebouwtje is maar klein (!). Onze binnenruimte is klein en onze tenten kunnen best wat beschutting bieden maar in de verste verte niet voor alle onderdelen tegelijk etc. Kernteam leden zijn dagelijks aanwezig en zorgen voor de op en afbouw van in elk geval minimale onderdelen ook bij slechter weer. Dus een deel van de activiteiten gaat altijd door. Maar bij aanhoudend voorspelbaar zeer slecht weer op een dag zullen wij een aantal onderdelen in overleg met een aantal van onze uitvoerders wel afmelden, omdat de ervaring is dat bij slecht weer evt. aangemelde groepen vaak er toch van afzien om te komen. Algemeen geldt: bel de Natureluur als u twijfelt i.v.m. het weer, dan denken we met u mee. Onze nummers zijn 06 333 06 191 (Wouter) of u kunt een ander kernteam lid van de Natureluur bereiken via 020 411 51 77 (NME centrum De Drijfsijs).

Natureluur – contactgegevens

Heeft u vragen over onze regels? Constateert u iets in het terrein of ten aanzien van activiteiten dat aandacht nodig heeft? Laat het ons dan weten. Onze contact gegevens staan hieronder.

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan).

Parkeren

Vlak bij tram remises 7 en 14, Sloterparkbad of Confuciusplein

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur