Slecht weer scenario

Natureluur spe(e)lregels: slecht weer scenario

Het kan natuurlijk koud of nat of winderig zijn. Maar dat hoeft zeker niet altijd te betekenen dat een bezoek aan de Natureluur niet kan doorgaan of minder leuk is. De Natureluur heeft wel wat, beperkte, manieren om wat beschutting te bieden bij heel slecht weer, maar wij zijn verder natuurlijk ook gewoon een buitenlocatie met een klein gebouwtje. Tijdens activiteiten doen wij er op onze manier alles aan om er altijd toch het beste van te maken. Bij heel slecht weer kan er altijd wel iets doorgaan, maar zullen we ook wel sommige activiteiten afbellen. Zelf spelen kan wel bij slecht weer, als men zich erop kleedt.

Over het weer valt heel veel te vertellen en te adviseren, en wat de een koud en vies weer vindt, noemt de ander juist lekker wandelweer. Dus wat kunnen we hier over adviseren…

Hieronder toch een poging om er een paar dingen over te zeggen!

Natureluur spe(e)lregels: bij slecht weer

Kleding advies: kleed je naar het weer of neem extra mee

Natureluur bezoekers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! Of een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

 

 

Wat doen we bij slecht weer tijdens zelf spelen of tijdens activiteiten

Ons gebouwtje heeft een overkapping waar beperkt kan worden geschuild. Onder de bomen bent u ook snel uit de drup. Verlaat bij onweer het water en het park, dat is beide beter dan dat u gaat schuilen onder bomen (dat is gevaarlijk). M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Noodweer plan voor tijdens activiteiten van de Natureluur

We hopen op mooi weer. We zijn ook afhankelijk van mooi weer voor ons programma, het gebouwtje is maar klein (!). Onze binnenruimte is klein en onze tenten kunnen best wat beschutting bieden maar in de verste verte niet voor alle onderdelen tegelijk etc. Kernteam leden zijn dagelijks aanwezig en zorgen voor de op en afbouw van in elk geval minimale onderdelen ook bij slechter weer. Dus een deel van de activiteiten gaat altijd door. Maar bij aanhoudend voorspelbaar zeer slecht weer op een dag zullen wij een aantal onderdelen in overleg met een aantal van onze uitvoerders wel afmelden, omdat de ervaring is dat bij slecht weer evt. aangemelde groepen vaak er toch van afzien om te komen. Algemeen geldt: bel de Natureluur als u twijfelt i.v.m. het weer, dan denken we met u mee. Onze nummers zijn 06 333 06 191 (Wouter) of u kunt een ander kernteam lid van de Natureluur bereiken via 020 411 51 77 (NME centrum De Drijfsijs).

Natureluur – contactgegevens

Heeft u vragen over onze regels? Constateert u iets in het terrein of ten aanzien van activiteiten dat aandacht nodig heeft? Laat het ons dan weten. Onze contact gegevens staan hieronder.

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan).

Parkeren

Vlak bij tram remises 7 en 14, Sloterparkbad of Confuciusplein

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur