Workshop muziek van planten

Op dinsdag 4 september 2018 kwamen c. 45 ambtenaren van de Afd. Gebiedspool van stadsdeel Nieuw-West op bezoek in de Natureluur. Om te ‘team builden’, lekker samen te lunchen, maar ook om een paar unieke natuur belevenissen en -workshops die de Natureluur aanbiedt samen met haar partners, te doen.

Een workshop die deze middag plaatsvond was o.a. ‘zingende planten’. Deze werd gegeven door Manon Denijs en Mirjam Aalbers. Zij maken gebruik van de techniek dat alle planten en bomen altijd signalen uitzenden, het gaat hier niet om ‘hoorbare’ signalen maar meer om spanning in negatieve en positieve polen, veroorzaakt door mineralen en sappen die in alle levende planten stromen. Met plus en min elektra draden die je op verschillende onderdelen van een plant of boom kunt bevestigen, en een apparaat eraan gekoppeld dat werkt als een soort ‘leugen detector’, kun je met grafische lijnen de elektrische spanningsvelden uit alle planten grafisch weergeven in opgaande en neergaande lijnen. Sappen van de planten reageren altijd op het weer, andere wezens in de omgeving, graafwerk, geluid, de seizoenen etc. De grafische tabellen van planten zien er op elk moment anders uit. Manon en Mirjam hebben een manier gevonden om de grafische tabellen om te zetten in muziek noten. Vervolgens koppelen zij een muziek apparaat aan de sensor en ontstaat er ‘muziek van planten’.

Het was een leuke en leerzame workshop !

Wil je ook op bezoek komen met je afdeling of met een groep? Mail ons dan en informeer naar de mogelijkheden via info@denatureluur.nl.