Workshop buiten koken

Op 18-11-2017 was er een geslaagde en leerzame buiten kook workshop in de Natureluur.

Elk jaar krijgen in de regio Noord Holland o.a. rond de stad Amsterdam op plekken waar dieren over populatie kan leiden tot gevaarlijke situaties voor b.v. burger vliegverkeer (denk aan ganzen over populatie rond aanvlieg routes bij Schiphol) een aantal jagers de vergunning vanuit het rijk om vanuit verantwoord wildbeheer dieren af te schieten.

Op 18-11-2017 konden belangstellenden die hierover meer wilden leren zich inschrijven om iets lekkers te koken in de Natureluur met dit zgn. ‘schadewild’.

Normaal krijgt het wild, dat voor dit doel geschoten is de door genoemde jagers met vergunning, niet een plek in de supermarkt bij de afdeling ‘wild’.

Meestal verdwijnt dit wild in de afval bak.

Op 18-11-17 konden in de Natureluur deelnemers die wilden leren koken met zulk ‘schadewild’, leren over het plukken van wilde vogels en het bereiden van vers wild.

Het was een leerzame activiteit en er werd een mooie maaltijd bereid van voedsel dat normaal vernietigd zou worden … terwijl het wel voedzaam is.

Niet iedereen is blij met het (verplicht) dood maken van dieren binnen de jacht, maar om het wild dat geschoten wordt om te toveren tot een maaltijd, daar zit ook iets duurzaams in.

Op de foto een stoofpotje van ”schadewild’ dat werd klaargemaakt op 18-11-2017 in de Natureluur tijdens een leerzame buiten kook workshop !