Wilgenhut middag!

Vandaag wordt op de Natureluur een voorlichtingsfilmpje met een schoolklas opgenomen over NME (Natuur- en Milieu Educatie) in stadsdeel Nieuw-West. Wethouder Paulus de Wildt (milieu) wordt ook geïnterviewd. De opnames zijn tussen 13:30 en 15:00 uur.

Tussen 13:00 en 15:00 uur vinden daarnaast op de Natureluur openbare activiteiten plaats. In ieder geval zullen hieraan meedoen een groep van 24 actieve kinderen, leerkrachten en ouders van OBS de Vlaamse Reus, die na schooltijd op bezoek komen vanuit Nieuw-Sloten, om de Natureluur te leren kennen. Iedereen die zin heeft kan meedoen. Het programma – voor alle leeftijden! – is als volgt.

13:00-14:30 Bouwen van een speel-wilgenhut. Kinderen van OBS de Vlaamse Reus gaan, samen met evt. andere belangstellenden, hun begeleiders en met tuinmannen en groenbeheerders van de Natureluur en de Heemtuin de eerste wilgenhut bouwen op de Natureluur. Werkzaamheden o.a. sjouwen, snoeien, binden, grondboren, hijsen, ontwerp controle, knippen, steken, werken en….klaar is de hut!

13:00-14:30 Binnen / buiten activiteiten (in het leslokaal van NME gebouw De Drijfsijs, en/of buiten in het open veld op de zitflonders en/of bij het kampvuur). Bezoekers kunnen kiezen uit:
– Natuurtekeningen maken met ecoline (binnen bij heel koud weer)
– Speksteen bewerken (binnen bij heel koud weer)
– (Natuur)soep koken (binnen voorbereiden, buiten koken op open vuur)
– Boskruidenboter maken + broodjes bakken (binnen voorbereiden, buiten bakken op vuur)
– Op struinpad door de kruidentuin en/of het bos, op zoek naar eetbare kruiden om de broodjes en/of de soep op smaak te brengen
– Kampvuur maken, hout sprokkelen

14:30-15:00 Vuur maken! Broodje bakken boven het vuur! Soep koken! Soep en brood samen op eten! Warme chocolade melk! Dankwoord en afsluting, inwijding van de hut, hangen van een naambordje op de hut door kinderen van OBS de Vlaamse Reus.

Meer informatie
Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, denatureluur@nieuwwest.amsterdam.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).