Wilgen voor meewerkdag Schiphol personeel

Team Natureluur wilde verse wilgen tenen hebben omdat op donderdag 4 april de hele dag zo’n 20 man personeel van Schiphol vrijwilligerswerk komen doen in de Natureluur.

Via bemiddeling vanuit de organisatie A’dam Helpt hebben zij de Natureluur uitgekozen om hun vrijwilligerswerk ‘meewerkdag’ te houden.

Team Natureluur besloot dat het wel wat hulp kan gebruiken. In overleg met A’dam helpt is een mooi programma voor deze dag gemaakt.

De personeelsleden van Schiphol gaan zich op 4 april bezig houden met het herstellen en inplanten en bouwen van een nieuw wilgen prieeltje in het speelgebied van de Natureluur.

In 2018 heeft Team Natureluur zo’n prieeltje al gemaakt – bij het watervalletje van de Natureluur. Maar dit is gevandaliseerd.

Met het aanbod van Schiphol personeel om te komen helpen besloot Team Natureluur om het herbouwen van het prieeltje eindelijk weer op te pakken.

En daar zijn verse wilgen tenen voor nodig. Maar bijna overal is alles al gesnoeid, want het is de knot tijd van het jaar.

Op aanraden van Ruud en Marina heeft Team Natureluur de nog niet geknotte wilgen gevonden bij het Piet Wiedijk park.

En zo geschiedde.

Op woensdag 20 maart 2019 trok Team Natureluur samen met helpers van ‘Amsterdam Werkt’ o.l.v. John de Koning naar een nog niet geoogst en geknot rijtje wilgen van het openbare groen aan de rand van het Piet Wiedijkpark.

Normaal worden deze wilgen daar beheerd door team groen openbare ruimte van de gemeente (o.a. Ruud Lutterlof en Marina den Ouden). Zij beheren de knotwilgen daar, afgewisseld met Pantar.

De tenen liggen momenteel in de helofyten filter van de Natureluur te wachten (ze moeten nat blijven) op verdere verwerking op 4 april a.s. door Schiphol personeel.

Hulde en dank aan Ruud en Marina en aan Team Amsterdam Werkt voor het helpen oogsten van deze verse wilgen tenen !

En dank aan Schiphol personeel dat jullie komen helpen op 4-4 om ons prieeltje opnieuw te bouwen!

Team Natureluur