Werkbezoek Pabo Studenten Hengelo geslaagd

Geslaagd werkbezoek 4e jaars Pabo Saxion Hengelo & Enschede studenten Natuur & Techniek

Op dinsdag 19 november j.l. hebben 4e jaars studenten van de Pabo Saxion uit Hengelo & Enschede een werkbezoek gebracht aan de Natureluur. Het werkbezoek had als doel om aankomende docenten basis onderwijs inspiratie buiten de opleiding te laten opdoen over de wijze waarop je kinderen kunt enthousiasmeren voor natuur. Het uitje naar de Natureluur werd georganiseerd voor de Pabo studenten door de vakdocent Natuur en Techniek.

Brandnetelsoep en bos-pesto

De studenten begonnen de ochtend met een vogel Safari, een Natureluur / Ruige Riet / Sloterpark ontdek en oogstpluk wandeling met als wandel gids Natureluur vrijwilliger Michel Koper. Daarna hebben de studenten brandnetels geoogst. Hiervan hebben zij brandnetelthee en -soep gemaakt. Ook plukten ze onderweg look zonder look. Deze ging samen met nootjes en wat kruiden in een heerlijke bos pesto. Ten slotte leerden ze vuur maken en konden ze broodjes bakken boven kampvuur. De studenten hebben zich prima vermaakt. Rond 12:30 uur gingen de studenten verder naar hun volgende bestemming: het Rijksmuseum.

Het was een hele leuke en bijzondere dag voor de studenten maar ook voor de mensen van de Natureluur.

Groepsbezoek naar de Natureluur: vraag eens naar de mogelijkheden

Lijkt het jou ook leuk om eens naar de Natureluur te komen met een groep van een opleiding en/of met collega’s van werk? In overleg met de Natureluur zijn maatwerk groepsbezoeken wel mogelijk (mits het in onze agenda past). Wil je hier meer over weten? Mail ons dan en vraag eens naar de mogelijkheden via info@denatureluur.nl.

Broodje bakken !