Waterpomp kruidentuin Natureluur eindelijk terug!

Waterpomp kruidentuin hersteld

In de kruidentuin van de Natureluur is ooit de waterpomp verwijderd omdat deze niet meer werkte. Afgelopen voorjaar kwam Team Natureluur ter ore dat een waterpomp met schalen uit de Noorderspeeltuin in de Jordaan i.v.m. renovatie aldaar beschikbaar zou komen. Wouter Dolmans van Team Natureluur heeft toen een voorstel bij de gemeente ingediend om deze nog goed werkende pomp in de Natureluur in het Sloterpark te plaatsen en zo een tweede leven te geven in de leukste natuurspeeltuin van Amsterdam Nieuw-West.

Het transport, de tijdelijke opslag en het opnieuw aanleggen en aansluiten van de tweede hands pomp in de Natureluur en de inzet van een aannemer daarbij zijn een schenking aan de Natureluur vanuit het Project Sloterpark van de Gemeente (https://www.amsterdam.nl/projecten/sloterpark/).

Onderdeel van het project Sloterpark was sinds april 2018 o.a. het terugplaatsen van een nieuwe pomp voor de Natureluur. Met de pomp uit de Noorderspeelplaats die gevonden werd, kon het project ook echt gerealiseerd worden.

Op 6, 7 en 8 oktober is de aannemer Schreuders Groen bezig in de Natureluur om de waterpomp in de Natureluur ook echt te plaatsen en aan te sluiten.

De nieuwe pomp uit de Jordaan die in de Natureluur een tweede leven krijgt is leuk voor kinderen om mee te spelen, maar ook zorgt de pomp voor een waterstroompje in de kruidentuin waarmee de zogenaamde Natureluur “kliederplaats” wordt hersteld. Tevens kunnen de medewerkers van de Kruidentuin gebruik maken van dit water om de Natureluur kruidentuin te bewateren.  

Team Natureluur