Vuurplaats vernieuwd!

Onze vuurplaats is vernieuwd! We zijn heel blij dat we dankzij steun vanuit de Focusaanpak Slotermeer een serie landschapsstenen uit Drenthe naar Amsterdam hebben mogen halen!

Eerst hadden we houten zitstammetjes rond onze vuurplaats. Helaas werden deze vaak mikpunt van vandalisme – ofwel troffen we de natuurstoeltjes van Stadshout aan in de sloot ofwel waren zij geliefde objecten om lange nachten een kampvuur smeulend te houden. De stenen passen schitterend in het veld, vinden we zelf, en als we zien hoe veel er al op gezeten wordt dan concluderen wij alvast dat het een geslaagde aanwinst is voor ons gebied. De stenen zijn eeuwen oud en ´stille getuigen´ van wat zich over de eeuwen heen in het landschap voltrokken heeft.

Sommige bezoekers hebben de stenen al zo lief als picknick bankjes, dat zij al gevraagd hebben of er niet een paar meer mogen komen! Wie weet! Eerst nodigen we onze bezoekers uit eens lekker bij het kampvuur te komen zitten op de nieuwe stenen of om er gewoon eens gezellig een praatje te komen maken met andere bezoekers! Welkom in de Natureluur op de vernieuwde vuurplaats!