Terras rond De Drijfsijs verbeterd

Op 6, 7 en 8 oktober wordt er in de Natureluur gewerkt aan het verbeteren van het terras. Medewerkers van de Natureluur, Team Amsterdam Werkt (aan het werk op de foto in oranje en gele hesjes), vrijwilligers en bewoners en initiatiefnemers van ‘De Natuurkamer’ zijn deze week in verschillende stappen samen aan het werken aan de verbetering van het terras rond De Drijfsijs.

Er worden nog extra picknick sets bijgebouwd. (Zie foto v.d. boomstronken.) Al het onkruid wordt weg gehaald onder de bestaande tafels en de grond wordt geegaliseerd.

Ten slotte ontvangt de Natureluur op 8/10 zo’n 40 kuub (m3) kleischelpen om het hele gebied rond De Drijfsijs op te knappen. Dit laatste is in combinatie met worteldoek die onder de schelpen aangelegd wordt zodat onkruid niet tussen de terras delen op kan komen. De schelpen en het worteldoek en de inzet van een aannemer daarbij zijn een schenking aan de Natureluur vanuit het Project Sloterpark van de Gemeente (https://www.amsterdam.nl/projecten/sloterpark/).

Na deze week zal het terras al steeds meer beginnen te lijken op het beoogde terras van het ontwerp van de Natuurkamer (zie getekend ontwerp op de foto).

Neem binnenkort eens een kijkje op ons vernieuwde terras !!!

Team Natureluur