‘Team Natuur’: missie geslaagd

Onder begeleiding van natuurgids Karen deden op 16 mei j.l. jongens en meiden mee aan ‘Team Natuur’. Deze activiteit was een onderdeel van de serie ‘Buiten Avonturen’ in de Natureluur in de maand mei. (Meer informatie over ‘Buiten Avonturen’ zie onder aan dit bericht.)

Schatkist met natuur vondsten

Op 16 mei konden kinderen als eerste met een schatkist in de Natureluur erop uit en op zoek gaan naar dingen die ze mooi vonden. Na een poos kwam iedereen bij elkaar en deelden de deelnemers met elkaar wat ze gevonden hadden en in hun schatkist gedaan hadden.

Aan de slag met een zelfgemaakte reuzen katapult

Reuzen katapult

Daarna konden ze stokken verzamelen om een mooie hut te bouwen. Met de overgebleven stokken konden kinderen als eerste zelf hun eigen mini-katapult maken en ermee leren schieten. Bij ‘Team Natuur’ is altijd één bekende groeps challenge. Binnen 20 minuten werken de kinderen samen aan een ‘reuzen katapult’. Met enorme stokken, van 2 meter en langer, wat spades en fietsbanden en een lap stof en touw, mogen de kinderen met hun begeleiders 1 hele grote echt werkende katapult maken. Dat is vaak nog een hele uitdaging. Maar op 16 mei is het gelukt ! (Zie foto boven.)

Handpoppen en verhalen

Nadat alle deelenemers met de ‘reuzen katapult’ geoefend hadden met schieten, was er nog een feestelijke afsluiting. Karen haalde wilde dieren handpoppen uit haar tas waarmee de kinderen een leuk eindspel speelden waarmee ze elkaar verhalen vertelden. Vrijwilligers Willem en Willemijn hielpen mee met alle onderdelen.

Al met al voor deze bezoekers genoeg leerzame en geslaagde avonturen!

Deelnemers met hun eigen mini katapult

Buiten Avonturen: stoer én spannend

In de hele maand mei konden bezoekers bij de Natureluur deelnemen aan meerdere stoere en spannende buitenavonturen. Ieder avontuur stond in het teken van spelen, genieten, ontdekken, leren en bewegen in de natuur.

Elke woensdag en zaterdag in mei stonden op het programma o.a. een natuurbootcamp, een mini-survival, natuurlijk apenkooien, spelletjes met de boswachter, schuilplaatsen en wapens maken van takken uit het bos.

Mogelijk vervolg op de pilot ‘Buiten Avonturen’

De Buiten Avonturen in mei waren een proef. De Natureluur komt misschien met een vervolg op deze geslaagde serie activiteiten. (Ofwel in de zomer of in het najaar.) Zo gauw hier nieuws over is melden we dit op onze website. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan via onze website in voor onze nieuwsbrief of stuur even een mailtje naar info@denatureluur.nl.