Team Natureluur bij Sloterplas Festival

Op zondag 20 september van 13.00 – 18.00 uur was Team Natureluur aanwezig op het Sloterplas festival.

De Natureluur was gevraagd door de organisatie om bij te dragen aan kinderactiviteiten tijdens het festival. Het was heerlijk nazomer weer, het zonnetje scheen volop maar het waaide wel hard op de zuid oever van de Sloterplas tegenover de Meervaart waar de kinder workshops waren.

De Natureluur was aanwezig met de Natureluur bakfiets en de Natureluur Piaggio en die waren vol geladen met wilgen takken, boomschijfjes, stenen en o.a. recycle waar en andere mooie oogst uit het park om met kinderen mee te knutselen.

De Natureluur verzorgde o.a. tijdens het festival deze workshops:

  • Pijl en bogen maken en katapulten en zelfs bijlen maken
  • Mini boompjes knutselen
  • Werken met rivierklei
  • Lavendel geurzakjes maken en portemonneetjes en sleutelhangers van Afrikaanse stofjes
  • Speksteen hangers

Op 1,5 meter afstand van elkaar zo goed als het kon verzorgden 10 vrijwilligers een hele mooie middag vol natuur-knutsel kunst als onderdeel van het festival en zetten daarmee de Natureluur tijdens het evenement op de kaart.

Team Natureluur bedankt !!!

Hieronder:

Voor wie het leuk vindt meer informatie over het Sloterplas festival

Achtergrond informatie over het Sloterplas festival

Na jaren van afwezigheid, keert het Sloterplas Festival terug in Amsterdam Nieuw-West. Op 20 september 2020 is de oever van de Sloterplas opnieuw het toneel voor muziekoptredens, straattheater, creatieve activiteiten, participatieprojecten, een sportmarkt en enkele foodstands. Alles in een corona-proof omgeving, zodat de bezoekers optimaal en veilig kunnen genieten.

Het Sloterplas Festival is het resultaat van een samengaan van twee prominente festivals die al een aantal jaar plaatsvonden aan de Sloterplas, ter hoogte van de Meervaart; de Smaakboulevard en Souk&Co. De producenten van beide festivals, Marmoucha, 24 Karaat en DW-RS, kennen elkaar van eerdere samenwerking in Nieuw-West, onder meer van de legendarische Sloterplas Festivals die in 2009 en 2010 werden georganiseerd. Met het onder het stof vandaan halen van die naam, willen de organisatoren de tijden van weleer laten herleven. De eerste editie zal vanwege de huidige corona situatie misschien iets minder groot zijn, maar minstens zoveel vuurwerk opleveren voor de bewoners van Amsterdam Nieuw-West en de rest van Amsterdam.

Het Sloterplas Festival staat voor muziek, theater, creatieve ontwikkeling en sport. Bezoekers worden uitgenodigd om zowel te genieten van het culturele en culinaire als om zelf mee te doen, bijvoorbeeld aan de creatieve workshops. Voor kinderen is er een speciale area waar ze kunnen spelen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Op de jaarlijkse sportmarkt, georganiseerd in samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West, presenteren lokale sportverenigingen zich. Op die manier willen we bezoekers stimuleren om het hele jaar door actief te blijven en een bijdrage leven aan de fysieke en geestelijke gezondheid van de inwoners van Amsterdam Nieuw-West

Meer dan ooit besteed het Sloterplas Festival aandacht aan straattheater. Onder meer door een subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst kunnen we dit programma verder uitbreiden, waarmee we op den duur willen uitgroeien tot het straattheaterfestival in Amsterdam. Maar altijd samen met een bijzondere muziekprogrammering die aansluit bij de diversiteit van de buurt en waar iedereen zich in herkend. Op zowel het vlak van theater als muziek geven wij ook lokale talenten de kans om zich te ontwikkelen. Met een aantal buurtbewoners wordt nu al aan een straattheateract gewerkt en jonge musici krijgen een plekje op het muziekpodium of achter de DJ boot.

Het Sloterplas Festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeenste Amsterdam – Stadsdeel Nieuw-West, VBS fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunsten en een groot aantal partners in Amsterdam Nieuw-West.

Meer informatie is te vinden op www.sloterplasfestival.com of op onze facebook en instagram pagina’s