Schommels!

Sinds vandaag is de Natureluur verrijkt met een drietal unieke en schitterende boomschommels! Tijdens de krokusvakantie 2015 werden de schommels voor het eerst onthuld en in gebruik genomen.

De schommels zullen op dagen dat we bijzondere activiteiten doen geregeld worden opgehangen. We kunnen ze helaas niet full-time laten hangen omdat vernielingen wel plaatsvinden en we willen graag lang genieten van deze schitterende handgemaakte nieuwe speeltoestellen.

Het maken van de schommels kwam voort uit een bijzonder avontuur. Hieronder lees je daar meer over.

Avontuur

Onder aan elke schommel is een mooi plaatje bevestigd. Hierop staat ‘Ter herinnering aan het Oelan avontuur – zomer 2013’. Dit herinnert aan het volgende. In de zomer van 2013 versterkte Nieuw-West bewoner en IT-er van beroep Redouan Assidah tijdelijk het Natureluur team. Redouan was toen n.l. op ‘sabbatical / maatschappelijke inspiratie stage’ vanuit Oelan. Bij het Amsterdamse IT bedrijf krijgen medewerkers die 5 jaar in dienst zijn de kans om met steun van het bedrijf een tijdje elders op een plek van hun keuze inspiratie op te doen. Op een plek waar ze graag eens willen werken en die iets heel anders biedt aan uitdagingen dan die waar ze vanuit hun bestaande werk meer mee te maken hebben. Bij het Amsterdamse IT bedrijf noemen ze dit ‘op Oelan Avontuur’ gaan.

Geschenk

Na afloop van diens avontuur wilde Redouan heel graag nog iets tastbaars achterlaten voor de Natureluur – aanvullend op de mooie herinneringen die de Natureluur heeft gehad aan zijn inzet! In overleg met Oelan is toen besloten om iets te laten maken voor kinderen wat echt nog ontbrak in de Natureluur. De Natureluur stelde schommels voor en Oelan ging hiermee akkoord.

Iepenhout

De schommels zijn ook om andere reden zeer uniek te noemen. Het hout van de schommels is gemaakt van 100% gekapte Amsterdamse iepen die verkregen zijn van Stadshout.

Amsterdam

De schommels zijn ontworpen en gemaakt in Amsterdam door Jan Harm ter Brugge van Hout van Bomen.

Dank

De Natureluur dankt al haar partners bij de samenwerking die tot deze schitterende schommels leidde! Partners bedankt!