Ranger struintocht geslaagd

Ranger struintocht met meester Koos
Op zaterdag 23 mei deden 12 kinderen mee met een struintocht door de Natureluur, het Ruige Riet en de Heemtuin. Meester Koos verzorgde de begeleiding. De kinderen konden zich geen betere natuurgids wensen. Koos heeft zijn ranger diploma in Zuid Afrika gehaald en Koos is ook buurtbewoner en kent de Natureluur op zijn duimpje.

Tijdens de tocht nam Koos de kinderen mee naar stilte plekken in de Heemtuin, waar de kinderen leerden luisteren naar wat je hoort als je je ogen sluit. En Koos nam de kinderen mee door dunne brandnetelpaadjes en langs het riet. Er zijn speren verzameld en onderweg wilde kruiden geproefd. Het was een zeer geslaagd avontuur.   

De struin tocht op 23 mei vormde onderdeel van de serie ‘Buiten Avonturen in de Natureluur. Hier onder lees je daar meer over.

Buiten avonturen in de Natureluur
 In de maand mei konden kinderen tussen 6 en 12 jaar bij de Natureluur op een leuke, gezellige en uitdagende manier leren over natuur in hun eigen wijk. Onder begeleiding van een natuurgids werden er diverse buitenavonturen beleefd. De avonturen stonden in het teken van spelen, genieten, ontdekken, leren, en bewegen in de eigen standsnatuur. Er was werkelijk voor ieder wat wils. Zo konden kinderen op een natuurlijke, speelse en leerzame manier deelnemen aan een mini-survival, aan apenkooien of hutten bouwen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid voor kinderen om spelletjes te doen met een boswachter, slootje te springen, boomstronkje te tillen of te speerwerpen met takken of hutten te bouwen. Al met al voor vele bezoekers genoeg leerzame en geslaagde avonturen!

Foto impressie survival tocht zaterdag 23 mei

Zie onderstaande foto’s voor een sfeerbeeld van de activiteiten van 23 mei.