Rabootje Nieuws: volop genieten in de Natureluur

De groepsschuit Het Rabootje zal blijven varen in en rond de Natureluur, ook in 2016!

Het Rabootje zal zoals jullie gewend zijn van de Natureluur ook in 2016 weer in het volle vaarseizoen (van 1 april tot midden oktober 2016) varen in alle vakanties.

Het Rabootje is onlangs weer gerepareerd in Wormerveer (op 8-12-2015) en de mosselen die onder de boot zaten zijn eraf gespoten. De boot vaart weer goed en heeft weer een goede vaar snelheid.

Er zijn volop ontwikkelingen rond het bootje.

Meer nieuws zal hierover volgen in januari ’16 zo gauw meer bekend is.

In elk geval zullen we weer vaartochten gaan organiseren i.s.m. het Van Eesteren Museum in 2016.

Tot voorheen viel het Rabootje altijd onder de vlag van NME Nieuw-West, en waren alle Natureluur vaartochten volledig in directe afstemming en onder eindverantwoordelijkheid van Stadsdeel Nieuw-West en daarbinnen weer de afdeling NME. De nieuwe bezetting van deze afdeling (welke binnen de Gemeente inmiddels is gecentraliseerd, en die nu de naam voert van NME / binnen de RVE OJZ) is op dit moment in gesprek met de Natureluur om de natuurspeeltuin een veel directere eigen rol te kunnen geven bij het inplannen van de vaartochten met de schuit.

Zo gauw hierover meer nieuws is zal hier een bericht over verschijnen op deze website.

Maar de intentie van de Natureluur is in elk geval dat er voorlopig niet zo veel zal veranderen aan de vaartochten met het Rabootje, behalve dat als het aan ons ligt we weer lekker veel vaartochten zullen plannen tijdens al onze openbare vakantie activiteiten in het volle vaarseizoen (van 1-4 t.m. 15-10-16).

Ook scholen zullen in overleg gebruik blijven maken van de boot naar verwachting en incidenteel zal de boot ingezet worden op verzoek bij bijzondere projecten en activiteiten van groepen en activiteiten op maat, zoals b.v. de vaartochten i.s.m. het Van Eesterenmuseum.

Kortom ook in 2016 is het gewoon weel volop veel genieten in en om de wateren rond de Sloterplas en de Natureluur met het Rabootje!