Nieuw vlot – mede dankzij Zweedse stagiair!

De vlotten-collage foto bij dit artikel is ook te zien op de Flickr pagina van de Natureluur.

Het is weer vlotten tijd! In de zomer vakantie kun je ook dit jaar weer vlotvaren en (opblaas)bootje roeien op de vijver! Probeer onze meerpersoons zelfgemaakte vlotten (van gerecyclede waterdragers) of stap in één van onze 1-persoons (opblaas) bootjes! Ontdek hoe de natuur eruit ziet vanaf het water! 

En wel op…ons tweede zelfgemaakte vlot!

Vorig jaar hebben we een eerste zelfgemaakte vlot gebouwd! (Dit vlot kun je zien op de foto helemaal onderaan dit artikel.) Dat 1e vlot van vorig jaar was een groot succes. We wilden dit jaar zeker een 2e vlot maken. Mede dankzij een stagiair uit Zweden (!) hebben we op 23 juni 2015 dit 2e vlot af kunnen maken en te water kunnen laten.

Bijzondere stagiair – bijzonder vlot!

Ons 2e nieuwste zelfgemaakte vlot (dit is het vlot dat te zien is als titel-foto bij dit artikel) is n.l. gemaakt door o.a. Salah Djebali, Abder Jaatout en Seba Dolmans. De eerste twee zijn vaste / bekende vrijwilligers van de Natureluur. De laatste is een wel heel bijzondere stagiair van de Natureluur.

Seba volgt n.l. de  ‘Avontuur Gids’ opleiding in Älvdalen, Zweden – Älvdalens Utbildningscentrum.

Helemaal uit Zweden is Seba gekomen om stage te lopen in de Natureluur! N.b. Seba is op  de foto te herkennen aan zijn heldere oranje-rode jas van de school uit Älvdalen, Zweden.

Rafting diploma

Het kwam goed uit dat Seba net zijn rafting diploma gehaald heeft. Hij kon deze kennis inbrengen bij het bouwen van ons 2e nieuwste vlot dat we van 2e hands water dragers gebouwd hebben. Anders dan het vlot van vorig jaar – dat leek op een drijvend Ikea bed – is de huls om het 2e vlot verstevigd met wilgentenen. Dit geeft het 2e vlot een extra ‘natuurlijke’ uitstraling. Het 2e vlot is getest op dinsdag 23 juni en het werkt!  (Het 2e vlot is te zien op de titel-foto bij dit artikel.)

Wil je ook stage lopen?

Ook stage lopen in de Natureluur? Stuur een e-mail naar w.dolmans@amsterdam.nl of bel met 06 333 06 191 of reageer via info@denatureluur.nl.

Veel plezier deze zomer weer in de Natureluur met het vlotvaren op de 2 vlotten!

 

 

dubbel 2 (5)

Veel plezier met vlotvaren in de Natureluur deze zomer!