Leuke en leerzame lente viering Heemtuin en Ruige Riet

Op 20 maart 2018 was er een leuke en leerzame lente viering georganiseerd door de Stichting Beheer Heemtuin en Ruige Riet i.s.m. de Natureluur.

Tijdens de bijeenkomst was er uitleg over de recente opknap en het groot onderhoud in de Heemtuin en het Ruige Riet. O.a. zijn de venntjes op een ecologische manier leeg gebaggerd, met de hand, en is er rondom de Heemtuin en rond het water speel gebied van de Natureluur een nieuwe Zeeuwse takkenril / haag aangelegd. Deze bestaat o.a. uit veld esdoorn, meidoorn, sleedoorn en de Japanse Berberis.

De deelnemers kregen lekkere versnaperingen, er was een wandeling langs alle vernieuwde onderdelen in de Heemtuin, en een lezing door bomen chirurg / bomen burgemeester van Amsterdam, Hans Kaljee, die een hele mooie en leerzame lezing gaf over de iepen in de stad.

Op 20 juni viert de Natureluur samen met de St. Heemtuin en Ruige Riet het begin van de zomer ! (Later meer nieuws hierover in onze evenementen kalender op deze website.)

De wandeling op de foto was nog net voor het donker en echt pas aan het begin van de lente.  Het park was nog niet zo groen als nu en dat is te zien op de foto !