Koolmees gespot

Op vrijdag 20 maart is, in één van de nestkasten in het Sloterpark in de Heemtuin vlakbij De Drijfsijs en de Natureluur, de koolmees op de foto bij dit artikel gespot en gefotografeerd door Marina den Ouden.

Vanuit haar werk voor de Gemeente Amsterdam (Directie Stadswerken / Openbaar Groen) helpt Marina, samen met collega Ruud Lutterlof, bij het onderhoud van de Heemtuin. Ruud en Marina sturen ook het werk inhoudelijk aan van de vrijwilligers, die zich voor Heemtuin onderhoud inzetten met en voor de Stichting Beheer Heemtuin en Ruige Riet.

Marina is ook fervent natuur fotografe. Voor deze hobby maakt Marina naast en soms ook tijdens haar werkzaamheden op allerlei natuurplaatsen geweldige foto’s.

Zoals ook van dit koolmeesje.

Wil je meer weten over de koolmees? Kijk dan eens hier.

De broedtijd van de koolmees begint in april, dus over een aantal dagen al.

Mede om deze reden, is dit koolmeesje vast wel al begonnen met het bewonen van deze nestkast in de Heemtuin in het Sloterpark.

Dus er is, juist nu in deze lente tijd, een hoop bijzonders te zien in het Sloterpark en in de Heemtuin en de Natureluur !

Mededeling voor alle Natureluur bezoekers. I.v.m. de nu geldende maatregelen tegen het corona virus geldt, dat een bezoek aan de Natureluur mag, maar: kom alleen of, met maximaal met 3 personen. En: houdt tijdens uw bezoek altijd afstand van elkaar en van anderen. A.u.b. ook, van eventueel aanwezige Natureluur medewerkers. Dit, omwille van uw eigen veiligheid en die van de Natureluur medewerkers. Zie ook het laatste nieuws op onze website over de maatregelen i.v.m. corona en de gevolgen voor uw bezoek aan de Natureluur.

Gebouw De Drijfsijs is voor publiek gesloten. (Zie ons bericht hierover.)

Maar, zo lang u zich aan de regels houdt die nu gelden voor uw bezoek valt er volop te genieten in de Heemtuin, het Ruige Riet, het Sloterpark en de Natureluur deze lente !

Veel plezier bij het spotten van meer & andere vogels tijdens uw bezoek !