Huisstijl Makeover Drijfsijs-Natureluur

Bezoekers van de Natureluur zijn ze wel gewend: de grote witte vlaggenmasten aan de west- en oostzijde van De Drijfsijs. Al zo’n zes (!) jaar hangen er grote lange Natureluur vlaggen aan deze vlaggenmasten. Bedoeld om te zorgen dat bezoekers makkelijker de weg weten te vinden naar gebouwtje De Drijfsijs, als ‘trefpunt’ en als begin- en eindpunt van activiteiten in en om de Natureluur.

Het zal bezoekers van het park de laatste paar seizoenen niet zijn ontgaan, dat na vele seizoenen trouwe dienst, de vlaggen op beide vlaggenmasten behoorlijk waren gaan rafelen. Ook het sterke UV-licht heeft het doek van de vlaggen de laatste paar seizoenen heel vaal gekleurd en minder aantrekkelijk gemaakt. Na de herfstvakantie kregen de toch al flink gerafelde vlaggen er flink van langs. Eerst scheurde de vlag aan de vijver zijde, toen die aan de grote veld zijde. Het zag er niet meer uit, was geen ‘visitekaartje’ voor het gebied en het gebouwtje meer.

De rafelende vlaggen zijn de laatste tijd helemaal gescheurd helaas.

Het was tijd voor een nieuwe vlag!

Tegelijkertijd is de afgelopen zes jaar veel gebeurd. Toen we de vlaggen destijds maakten, was de Natureluur nog ‘alleen’ in het gebouwtje, de stichting beheer Heemtuin en Ruige Riet was toen nog in oprichting. Vandaag de dag deelt de Natureluur als vaste gebruiker van De Drijfsijs het gebouwtje met de Stichting Beheer Heemtuin en Ruige Riet.

Nu we toch nieuwe vlaggen zijn gaan maken, hebben we de ‘huis ontwerper’ Iwan Daniëls meteen maar gevraagd, om óók de stichting Heemtuin meteen maar op te nemen in een nieuw ontwerp voor de vlaggen. Daarnaast zijn we bezig om op de zijkanten van het gebouwtje een tweetal ‘banners’ te maken waarop óók de logo’s te zien zullen zijn van zowel de Natureluur als de Heemtuin.

Zie de foto’s. Dit zijn voorstudies voor wat de nieuwe vlaggen en de banners kunnen worden.

Benieuwd geworden? Hou ons gebouwtje in de gaten en wij hopen de nieuwe vlaggen en nieuwe banners binnenkort aan alle bezoekers te kunnen tonen!

Team Natureluur.