Herstelwerk verbrande takkenril

Ergens in de zomer van 2018 (!) is in de Natureluur ongeveer 30 meter takkenril verloren gegaan i.v.m. brandstichting.

Najaar 2018 / voorjaar 2019 kon een deel van de takkenril hersteld worden en werd een ‘Zeeuwse Haag’ gebouwd.

Een takkenril, ook wel takkenmuur of takkenwal genoemd, is een natuurlijke afscheiding en biedt onmiddellijk een habitat met een grote diversiteit aan dieren. Een takkenril is een paradijselijk toevluchtsoord voor vogels en allerlei andere dieren, zoals egels en insecten, waar ze ongestoord en beschut kunnen zitten.

De takkenril bij de achter ‘entree’ van het speelgebied van de Natureluur bij de ‘wiebel flonder’ werd tijdens de herstel werkzaamheden van 2018/2019 nooit meegenomen, we kwamen hier steeds niet aan toe.

Team Natureluur heeft nu hulp van Amsterdam Werkt medewerkers die kandidaten werk ervaring geven door hen te betrekken bij klussen in het park.

Op de foto bij dit artikel zien we Edwin en Tom van Amsterdam Werkt. Zij zijn palen aan het zagen voor de achter entree van de Natureluur. De bedoeling is om 24 palen te zagen van Stadshout boomstammen. Met die palen maakt Amsterdam Werkt een ‘takkenril structuur’. Als die eenmaal staat, kunnen de kandidaten van Amsterdam Werkt de takkenril opvullen met wilgen tenen, die in deze tijd van het jaar gesnoeid worden door Pantar.

Het eindresultaat zal zijn zo iets als op de foto, waarbij je een takkenril ziet die weer helemaal gevuld is.

Dank Amsterdam Werkt voor jullie hulp om de verbrande Natureluur takkenrillen te herstellen !!!

Zie je ook iets in de Natureluur wat er minder mooi uit ziet of wat hersteld kan worden ?

Meld het ons of denk met ons mee !

Je kunt met ons mailen via info@denatureluur.nl

Team Natureluur