Geslaagde A’dam Helpt Dag

Op donderdag 4 april 2019 kwamen 20 volwassen medewerkers van Schiphol Airport naar de Natureluur. Eens in de twee jaar doen medewerkers van de luchthaven vrijwilligerswerk op een uitgekozen plek. Dit jaar was er de kans voor de Natureluur om extra hulp te krijgen. De organisatie ‘A’dam Helpt’ had vooraf de contacten voorbereid met de Natureluur, en samen met Team Natureluur een geschikte lijst met klussen gemaakt, waar de Schiphol medewerkers aan konden bijdragen.

Het was een ontzettend mooie zinvolle dag, waarop we veel konden bereiken. Het was erg mooi weer, dat hielp sowieso voor de sfeer van de dag. Samen met de Natureluur hebben de Schiphol medewerkers op 4 april 2019 de volgende dingen gedaan:

  • Een wilgen prieeltje gebouwd met zit bankjes erin (is heel mooi geworden, zie foto’s !;
  • Een nieuw balanceer parcours gemaakt van oude houten Belgische telefoonpalen (is ook heel mooi geworden, zie foto’s);
  • Een tweetal bankjes bij de kruidentuin hersteld;
  • De wens boom, die 1,5 jaar geleden door kinderen gemaakt was, met mooie houten versieringen erop, is helemaal weer nieuw en mooi geschilderd. De kinderen hadden destijds niet-watervaste verf gebruik, waardoor de vrolijke kleuren eraf gewassen waren door de regen. Het Schiphol team heeft erg zijn best gedaan om het oorspronkelijke ontwerp dat door kinderen gemaakt was, te behouden. Alleen ogen de kunstwerkjes van de kinderen weer fris en vrolijk met allerlei mooie kleurtjes! De wensboom van de Natureluur, in opgeknapte vorm (zie foto) is nu weer echt een blikvanger!
  • Ten slotte hebben de vrijwilligers van de luchthaven een ouder totem paal, die rot was, uitgegraven en er een nieuwe boomstam voor in de plaats gegraven, zodat we weer een mooie nieuwe totem op deze plaats kunnen maken.

De gast-vrijwilligers brachten goede zin mee en ze konden echt wel wat, ze hadden absoluut geen zes linkerhanden. Onder hen zaten oud -bouwvakkers, maar ook managers en medewerkers van de bagage- en alarmcentrale van Schiphol als ook van de dienst, die de landingsbanen onderhoudt. Dus ook al ging het hier om mensen die normaal veel achter de PC zitten, het waren vrijwilligers die technisch goed inzicht hadden en ze konden echt goed helpen.

En: ze brachten hele lekkere lunch paketten mee, ook voor de Natureluur vrijwilligers.

Het was een geslaagde, leuke dag.

Schiphol medewerkers bedankt ! Jullie mogen een andere keer gerust terugkomen !

Team Natureluur