De Natureluur is nu officieel open!

Op 11 juli 2012 is Natuurspeeltuin de Natureluur officieel geopend tijdens het grote Natureluur Zomerfestijn!

Het zomerfestijn begon om 13.00 ‘s middags. Rond de speeltuin vond je van allerlei kraampjes waar je dingen kon doen, maken of proeven. Ook kon je voor het eerst alle speeltoestellen uitproberen. Vooral de kabelbaan en de verschillende bruggen over het water werden veel gebruikt. Resultaat: veel natte voeten en af en toe een duik!

Om 17.00 begon de officiële opening met een optreden van de kinderen van het Olympia circus. Daarna nam presentator Sipke Jan Bousema het stokje over voor een interview met Wethouder Paulus de Wilt en dhr. Piet Eilander van de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Zij vertelden hoe en waarom de Natureluur is gemaakt en wat zij zelf het leukste vonden in de speeltuin.

Daarna hebben zij, samen met de kinderen van het Olympia circus, de ‘toegangspoort’ van de Natureluur omhoog gehesen. De speeltuin is vanaf nu dus voor iedereen toegankelijk om te spelen!

De openingshandeling werd afgesloten met de Natureluursymfonie. Dit lied werd speciaal voor de speeltuin gecomponeerd door Jos Zandvliet van stichting Accu.

Het was een geweldige dag en we hopen dat jullie snel allemaal weer komen spelen!