Over de Natureluur

Maak een lichtwandeling!!!

Maak een lichtwandeling!!!

Het herfst seizoen is práchtig en beroemd om alle rijkdom aan kleuren en lichten die je tegenkomt als je een wandeling maakt door de Natureluur en de tijd neemt om ook even het Ruige Riet en de Heemtuin te ontdekken en het prachtige Sloterpark in de omgeving van de Natureluur. Overal waar je kijkt een andere kleur, een andere laat bloempje, een schuilend slakje, een streep najaarszon dwars door het bladerdek van een boom die er in het herfstlicht nóg mooier uitziet. Kom en geniet van de heerlijke kleuren en lichten en geuren dit najaar seizoen in de Natureluur en welkom bij alle leuke activiteiten en mogelijkheden van de Natuurkamer in de mooie Natureluur !!! Kortom maak (zelf) een (herfst)lichtwandeling !!!

Vijgentijd!

Vijgentijd!

De Natureluur vijgen zijn (bijna!) rijp ! In de winkels en supermarkten vind je deze weken heerlijke verse vijgen. Het najaar is de tijd waarop de vruchten op hun lekkerst en sappigste zijn. Op de foto zie je hoe de vijgen aan de vijgenboom in de Natureluur groeien. Geniet ervan, maar door te kijken; we hebben in de Natureluur maar enkele vijgenboompjes en als iedere bezoeker ze plukt hebben we er (helemaal) niet genoeg. Wel is het natuurlijk heel leuk en leerzaam om te zien hoe een vijg in het echt groeit en daarom hebben we ook graag dit soort planten en bomen in de Natureluur. Als je echt wilt weten hoe een vijg smaakt als deze vers is, dan is onze tip: probeer er dit najaar een in de winkel te kopen want in deze tijd van het jaar zijn verse vijgen vaak het lekkerste! Team Natureluur

Schuilen heerlijk in onze tent

Schuilen heerlijk in onze tent

Voor wie tijdens een bezoek aan de Natureluur overvallen wordt door een ongewenste regenbui is er nu een verbeterde schuil mogelijkheid in het terrein. Er kon altijd al geschuild worden onder de overkapping van gebouw De Drijfsijs. Maar deze is ook maar klein. Team Natureluur had nog een oude tarp die maar weinig gebruikt werd, o.a. omdat deze moeilijk is om op te zetten. De tent is nu ‘als experiment’ semi permanent tussen de bomen opgezet. Iedereen die even wil schuilen mag de tarp hiervoor gebruiken !

Blote voeten pad vernieuwd

Blote voeten pad vernieuwd

De ‘veilige speelzone’ voor de allerkleinsten (maar alle leeftijden welkom!) aangrenzend aan de Natureluur kruidentuin was al de moeite van een bezoekje waard nu er een bijenvolk woont, een pomp de speelheuvel nóg mooier maakt en er een kliederplek is. Met het vernieuwde blote voetenpad is deze speelzone in de Natureluur écht leuk geworden. Komt het gauw zien en ontdek het zelf !

Smullen uit de kruidentuin

Smullen uit de kruidentuin

De Natureluur kruidentuin is nóg meer een bezoekje waard nu vrijwilligers van Eigen Krachtvoer wekelijks helpen om de plantjes te verzorgen, het assortiment te verbreden met nieuwe soorten en met vernieuwde bordjes bij de plantjes die uitleg geven over waar de plantjes, eenmaal geoogst en op de juiste manier verwerkt, voor gebruikt kunnen worden.

Vind je verloren spullen terug

Vind je verloren spullen terug

In de Natureluur komen bezoekers om te genieten en is het altijd ‘tijd voor aktie’. Of het nu is voor een wandeling, een vaatocht, een picknick, om lekker te ravotten, te wildplukken, te kanoën, een potje voetbal of juist lekker luieren in de hangmat of te genieten van de stilte in de Heemtuin of het Ruige Riet. Bij al die activiteit verliezen bezoekers helaas nog wel eens hun sleutels, bril of sjaal etc. Team Natureluur krijgt bijna elke week wel weer een aantal bankpasjes of oorbellen of…sleutels. Afgegeven echt belangrijke dingen (bankpas of ID) bewaart Team Natureluur in De Drijfsijs Bent u iets kwijt? Vraag altijd na bij ons want als u geluk heeft heeft iemand het bij ons in bewaring gegeven. We proberen bij belangrijke verloren voorwerpen altijd als het kan de eigenaar te bereiken..maar dit kan niet altijd. De niet-belangrijke dingen die gevonden worden zijn vaak zo veel spullen, dat we die niet altijd allemaal in gebouw De Drijfsijs kunnen opslaan. Hiervoor hebben we nu de ‘Lost & Found / Gevonden Voorwerpen (Totem) Paal’ gemaakt. Wat we vinden of wat bij ons wordt afgegeven als gevonden voorwerp én wat we niet binnen in het gebouw (kunnen) bewaren, krijgt een mooie plek op deze totem paal. Dus, ben je iets verloren in de Natureluur? Neem dan een kijkje of jouw verloren voorwerp op de nieuwe totem paal terecht gekomen is!

Neem een najaarsduik!

Neem een najaarsduik!

De grote natuurvijver bij de Natureluur is het hele jaar door geliefd bij wandelaars vanwege de vergezichten op watervogels en -planten en op de ‘skyline’ van het Ruige Riet. Wie goed oplet kan al gauw zomaar een roodwang schildad treffen of een ijsvogel of bonte specht spotten. Liefhebbers zwemmen er ook met regelmaat. Dit kan nu nóg makkelijker vanaf de herstelde ponton, die nu mét zwemtrap is uitgerust.