Zomervakantie activiteiten!

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Zomervakantie activiteiten!

19 augustus / 12:0016:00

Het programma van vandaag is als volgt:

Maandag 19 augustus 2019- Natureluur Vakantie Activiteiten ! Open Inloop Programma

TIJD ONDERDEEL
11:30-15:45 Onze kassa is geopend! Passe-partout tickets (waarmee je bijna overal aan kunt meedoen) kosten € 3 per kind per middag. In combinatie met een passe-partout zijn toeslag tickets te koop voor pony rijden en vaartochten (resp. € 0,50 per kind per ritje en € 1 per opvarende). Los verkochte tickets voor ponyrijden en varen zijn iets duurder. (Resp. € 0,60 per kind per ritje en € 2 per opvarende.) Passe-partout tickets zijn geheel gratis voor houders van een geldige Stadspas! (Voor pony ritjes en vaartochten moet altijd betaald worden.) Betalen kan bij ons per pin-automaat, contant of, bij grote groepen indien gewenst, per acceptgiro achteraf.)
12:00-16:00 Pony ritjes door de Natureluur !
12:00-16:00 Slootdiertjes vangen met een schepnetje en bestuderen met een bioloog !
12:00-16:00 Bouwen met hout !!!!!!!
13:30-16:00 Jam maken met zomerfruit uit de Natureluur (en uit de winkel)!
12:00-16:00 Natuurknutsel atelier! Mozaieken op houten schijfjes!.
13:00-14:00 + 14:30-15:30 Flora en Fauna vaartocht door de slootjes en de wateren in en rond de Natureluur en de Sloterplas! Ontdek en leer over watervogels en –planten van schipper en natuurgids. Voor kinderen van 8+ met zwemdiploma en voor volwassenen zolang de voorraad strekt. Per vaartocht kunnen 12 passagiers mee. Losse tickets kopen noodzakelijk voor dit onderdeel.
12:00-16:00 Zomer-Kano varen op onze vijver ! Durf jij het aan ? Stap met onze schipper(s) in een echte Canadese Kano en ga op zoek naar watervogels ! Welke bewoners kun jij ontdekken in de vijver en slootjes rond de Natureluur ? Gecombineerd met … bootjes, vlotten- en spelevaren in de vijver !!! (Bij slecht / koud / winderig fris weer wordt een alternatief land onderdeel aangeboden.)
14:30-15:30 Natureluur keuken! Bezoekers krijgen een klein snackje (zolang de voorraad strekt!) aangeboden door de vrijwilligers van ‘Samen Koken’! Dit is elke dag wat anders, maar denk aan een pannenkoekje of boterhammetje, ofwel wat fruit en/of chocolademelk!
12:00-16:00 Zomer (natuur) gedichtjes maken voor iemand waar je van houdt en/of over iets dat je mooi vindt! Als je gedichtje af is, maken we ook een soort klein “schilderijtje”. Van materiaal uit de omgeving en het park. Waarin / waarop uiteindelijk je zelf gemaakte mooie gedichtje wordt geschreven. Zodat je eindigt met een gedicht-schilderij-cadeautje voor een geliefde of als ode aan iets wat je mooi vindt in de natuur tijdens de zomer.
12:00-16:00 Afval slinger kunstwerk maken i.c.m. afval prikken ! Of…natuur slingers ‘windvangers’ / vliegen gordijntjes maken met natuurvondsten, veren e.d. En/of het insecten hotel van de Natureluur uitbreiden en/of repareren! Of…mos potjes maken !
13:30-15:00 Natuur koffer-poppenkast tussen de bomen ! Poppenkast rechtstreeks van de Dam neergestreken tussen de groene weides en schaduwen en rietstengels en stroompjes van de Natureluur ! Alle beestjes en toeschouwers doen mee ! Enkele kinderen mogen iets bedenken dat mag gebeuren met Jan Klaassen of een (haalbaar) woord dat mag voorkomen in de poppen voorstelling.
12:30+14:00-15:00 Heemtuin en Ruige Riet wandeling met natuurgids! Ga je mee op pad…samen met een natuurgids! Ga mee, ontdek: …planten, kruiden, bomen, beestjes en meer!
12:00-16:00 Stoere dingen doen! Elke dag iets anders! We kunnen niet alles tegelijk…maar we kiezen b.v. uit zaken als: vuur maken, pijlen boogjes / oer wapens, wilde kruiden boter maken, helpen met vlierbessen plukken voor jam maken…of iets anders!
14:30-15:00 Brooddeeg maken met kinderen (en ouders !!!) die willen… gevolgd door broodjes bakken op het kampvuur (15:00-15:30 uur)

 

BIJLAGE – ALGEMENE INFORMATIE OVER ZOMER IN DE NATURELUUR

Zomer vakantie in de Natureluur 12/7 t.m. 23/8 – 2019 !!!

Kom lekker genieten van super veel te gékke Natureluur activiteiten op de volgende dagen en tijden deze zomer in de Natureluur:

  • Tijdens De Buurtcamping (12/7 t.m. 14/7)
  • Tijdens Zomer Week 1 (16/7 t.m. 19/7)
  • Tijdens ‘Zomer in Nieuw West’ middagen met ‘De Natureluur op het Osdorpplein’ (25/7 & 13/8)
  • Tijdens Zomer Week 6 (19/8 t.m. 23/8)

En tussendoor, op allerlei dagen tijdens de hele zomer (weken 2 t.m. 5) kun je natuurlijk lekker veel zelf komen spelen & genieten van de Natureluur tijdens de zomer !!!

Kosten (activiteiten middagen week 1 en week 6)

In week 1 en in week 6 van de zomer doe je overal aan mee met een passe-partout ticket. Deze tickets kosten € 3 per kind per middag. In combinatie met een passe-partout zijn in week 1 en in week 6 toeslag tickets te koop voor pony rijden en vaartochten (resp. € 0,50 per kind per ritje en € 1 per opvarende). Los verkochte tickets voor ponyrijden en varen zijn iets duurder. (Resp. € 0,60 per kind per ritje en € 2 per opvarende.) Passe-partout tickets zijn geheel gratis voor houders van een geldige Stadspas! (Voor pony ritjes en vaartochten moet altijd betaald worden.)

Betaalwijze

Betalen kan bij ons per pin-automaat, contant of, bij grote groepen indien gewenst, per acceptgiro.)

Open Inloop

Meestal is vooraf aanmelden voor het open inloop programma niet nodig voor losse deelnemers, gezinnen, etc.

Groepen + Open Inloop

Groepen kunnen in overleg meedoen aan het open inloop programma. (Overleg even met ons, vraag naar de mogelijkheden, meld je groep aan, via info@denatureluur.nl.) Bellen kan ook: 020 411 51 77 (kantoor, gebouwtje ‘De Drijfsijs’).

Groepsaanbod

Ook is er een betaald groepsaanbod. (Zie https://www.denatureluur.nl/activiteiten-natureluur-groepen/).

Groepen kunnen begeleide groepsactiviteiten boeken in de zomer, op dagen dat beheerders aanwezig zijn, bij voorkeur ruim (10 dagen) van tevoren in verband met het inplannen van de benodigde begeleiding.

Kosten groepsaanbod

Onze mogelijkheden voor begeleide groepsactiviteiten, incl. prijzen, bestel- en betaalwijzen hiervoor, staan hier.

Activiteiten

Zie onze agenda voor details van het programma van de zomer activiteiten weken (week 1 en 6) in de Natureluur 2019 van dag tot dag.

Zelf Spelen Weken (week 2 tot en met week 5): kom zelf spelen – er is een hoop te ontdekken !

In week 2 tot en met 5 ligt de nadruk meer op zelf spelen en ontdekken.

En er valt een hoop te ontdekken als je in de Natureluur zelf komt spelen en ontdekken ! Spelen in de Natureluur is op eigen risico en er gelden een aantal regels waar je als bezoekers rekening mee moet houden.

Toiletten

We altijd een bijdrage voor toiletgebruik (€ 0,20).

(Klein) Materiaal lenen

Op sommige dagen kun je materialen bij de beheerder lenen. (B.v.: een schepnetje lenen kost € 0,50. Een zak kampvuur hout kost € 5 excl. aanmaakblokjes. Een stok voor slootje springen lenen kost € 1. (Gebruik = eigen risico.)

Zelf-doe (groeps) activiteiten

Op dagen dat de beheerders aanwezig zijn in de zomer, kunnen groepjes (vanaf 10 kinderen) in overleg met de beheerders op sommige dagen kleine, niet-begeleide zelf-doe groeps activiteiten doen, zoals (deeg) broodje bakken of popcorn bakken of knakworst bakken op kampvuur.

Of, eveneens in overleg vooraf met beheerders, op sommige dagen gebruik maken van grotere extra materialen, zoals een trampoline, een tuinslang / sproeier / waterbakken set om mee te spelen, extra hangmatten en/of drijf dingen te lenen voor gebruik op de vijver.

Spelregels, reserveer procedure en kosten voor zelf-doe (groeps) activiteiten

De kosten, spelregels en de mogelijkheden voor zelf-doe groepsactiviteiten staan beschreven in het artikel ‘Zelf spelen in de Natureluur en extra’s – de mogelijkheden in de Natureluur tijdens de zomer’. 

Tot ziens in en veel plezier tijdens de zomervakantie 2019 in de Natureluur!

 

 

Gegevens

Datum:
19 augustus
Tijd:
12:00 – 16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl