Natureluur Vakantie Activiteiten !

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Natureluur Vakantie Activiteiten !

25 juli 2017 / 12:0016:00

Vandaag zijn er van 12:00 tot 16:00 uur allerlei leuke dingen te doen! (Openbaar Programma, Open Inloop.) Bent u met een groepje van plan te komen (6 of meer) stellen wij het wel op prijs als u vooraf meldt dat u komt (info@denatureluur.nl), dan kunnen wij een beetje de drukte van de dag vooraf een beetje inschatten en waar mogelijk daar met ons teampje op inspelen. Vandaag bestaat het openbare programma uit de volgende onderdelen:

 

TIJDONDERDEEL
12.00 – 14.00 uurKinderboeken schrijver Willem Oetelmans leest voor uit eigen werk!
12.00 – 12.30 uur

+ 14:00-16:00 uur

Waterbeestjes zoeken met en bioloog
12.00-14.30 uurWensboom voor de Natureluur ! Lekker bouwen met hout, ornamentjes maken o.l.v. (hout)kunstenaars!
12:00-16:00Mozaiek, papier mache en klei! Maskers, veren, plakken, knippen, figuurzagen! Atelier met o.a. park materialen !
12.00-16.00 uurVlotvaren en (opblaas)bootje roeien, suppen en/of stap eens in onze (leen) Canadese Kano – kortom spelevaren op de vijver!
12.00 – 13.30 uur

+ 15.00-15.30 uur

Kleine beestjes laboratorium ! [6-11 jaar] Op zoek…in water en bos…naar…insecten, wormen, duizendpoten, spinnen, pissebedden, lieveheersbeestjes, regenwormen…! We gaan eerst de beestjes vangen. En daarna doen we onderzoekjes.
12.00 – 13.00 uurDierenknuffel (Kruiden) Dokter (voor kinderen van 4 – 7 jaar)! Er is een (dierenknuffel / ) kruidendokter op de Natureluur! Maak Maak brouwsels in een heksenketel! Of kruidenthee maken voor alle dierenknuffels. Doe de heksendans! Leer de spin hoe je een web moet weven voor een geslaagde insectenjacht. Kortom op avontuur in de Natureluur met een (Knuffel) Kruiden Dokter!
12.30-13.30 en 14.30-15.30 uurHeemtuin en Ruige Riet ontdek wandeling!
13:00-14:00 uurFilosofie en (drum)muziek voor de allerkleinsten, actieve meditatie en rust, volgens de ‘Indianen’ methode! Voor 6 jaar en ouder
12:00-15:00 uurNatuurschilderijen maken!
14.30 – 15.30 uurVaartocht over de wateren van de Sloterplas!
14.30-15.30 uurNatureluur keuken! Bezoekers krijgen een klein snackje (zolang de voorraad strekt!) aangeboden door de vrijwilligers van ‘Samen Koken’! Dit is elke dag wat anders, maar denk aan een pannenkoekje of boterhammetje, ofwel wat fruit en/of chocolademelk!
14.30-16.00 uurBrooddeeg maken met kinderen (en ouders !!!) die willen…En ook … vuur maken zonder lucifers! En broodje bakken om het kampvuur ! Betrek ouders / begeleiders  erbij om op te letten ! Vooraf zorgen voor voldoende stokken

Hieronder volgt nog wat algemene informatie over de activiteiten in de zomer en wat tips en trucs en regels.

Veel plezier tijdens de zomervakantie in 2017 in de Natureluur!!!

Zomer vakantie in de Natureluur 21/7 t.m. 1/9 – 2017 !!!

Er gebeurt van alles in de Natureluur deze zomer! Zeker ook als het weer meewerkt verwachten wij in het park – is onze ervaring – best wat drukte. Dit geldt zowel voor op dagen dat wij activiteiten organiseren als op dagen dat de nadruk ligt op ‘zelf spelen en genieten’.

Het Natureluur gebied is ook een kwetsbaar natuurgebied. Hieronder brengen wij enkele praktische tips en spelregels onder de aandacht die tijdens uw Natureluur bezoek van pas kunnen komen om uw bezoek te veraangenamen én waarmee bezoekers hun gedrag kunnen afstemmen op aandacht voor de omgeving en de natuur die van belang zijn voor de Natureluur natuurkwaliteit en voor het onbekommerde voortbestaan daarvan.

 

Enkele Tips, Praktische Informatie & Regels Natureluur Bezoek Zomervakantie 2017

 

Betaling bijdrage

Indien u deelneemt aan een activiteit waarvoor een bijdrage geldt, dan kunt u deze betalen per pin, evt. d.m.v. een factuur (m.n. voor groepen en instellingen), of contant. Deelname is meestal gratis met Stadspas.

 

(Symbolische) Donaties Welkom!

Vaak hoeft u ook niets te betalen. In het halletje waar de toiletten zij hangt een groene pot waarin u een vrijwillige bijdrage mag doen als u dit graag doet. Natuurlijk kunt u ook een vrijwillige bijdrage pinnen. Wilt u dit, overleg dan even met een van onze beheerders.

 

* WC opties voor als onze toiletten gesloten zijn

Je kan altijd lekker zelf komen spelen en genieten in de Natureluur, maar onze toiletten zijn op sommige dagen niet toegankelijk, op momenten dat de beheerder(s) er niet zijn. Tip: er zijn voor dat soort momenten evt. altijd wel wat plekken in de buurt, waar je misschien terecht kunt voor een kopje koffie en toiletbezoek. Denk dan b.v. aan het Sloterparkbad, kinderboerderij het Sloterpark, Hotel Buiten of Buurtwerkplaats Noorderhof. Of probeer restaurantjes op het Confuciusplein, b.v. het Griekse restaurant Plato. (Om het 100% zeker te weten check a.u.b. vooraf zelf de eigen websites van deze plekken voor hun openingstijden.).

** Spelregels voor: groepsbezoek

Team Natureluur is in sommige vermelde zomerweken onderbezet of soms ook op de vermelde afwezig. Om lekker zelf te komen spelen, ook als (BSO/KDV of andere) groep, is ons terrein groot genoeg. Voor de vakantie weken / dagen waarop ons team met minder medewerkers bezet is, vragen wij BSO of andere groepen om vooraf met ons af te stemmen via info@denatureluur.nl. Dan kunnen we inschatten of deelname aan de aangeboden activiteiten als groep voor deze dagen ook mogelijk is gezien onze bezetting op een gewenste datum/tijd.

*** Spelregels voor: vaartochten

Voor het varen geldt: maximaal 18 deelnemers tegelijk. Tijdens het varen leer je van een natuurgids over de unieke flora en fauna van het gebied! Vaartochten zijn voor 8 jaar en ouder. De deelname door iets kleinere kinderen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan, mits in overleg met en na goedkeuring van de gids en kapitein en de Natureluur dag coördinator. Zwemvest wordt verstrekt en is verplicht, evenals opgeven op de dag zelf bij de Natureluur dag coördinator vooraf wegens beperkte ruimte aan boord, n.l. 18 passagiers maximaal in het Rabootje. Voor de vaartochten geldt een toeslag van Eur 1 p.p.

 

**** Deelname voorwaarden

Deelname aan alle onderdelen is op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Ouders/begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

 

***** Meenemen

Deelnemers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! OF een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

 

****** Uitkijken met water

Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Sommige delen zijn diep en alleen geschikt voor zwemdiploma houders. Waterschoenen is wel aan te raden omdat onder de water oppervlakte soms takken, schelpjes, takjes met doorns, stenen kunnen liggen waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Het water is geen zwemwater het is natuurlijk levend speelwater. Soms hebben kinderen wel eens wat last van kriebel of jeuk. Dit kan tijdelijk voorkomen. Spoel goed af thuis met leiding water. Kroos kriebelt en gaat overal tussen zitten maar is geen prikkende plant. Wel uitkijken want soms denken kinderen dat het grasveld doorloopt maar ligt er een sloot onder. Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Spelen en deelname is op eigen risico.

 

Afval

Afval graag in de prullenbak. We hebben zwerfvuil prikkers liggen, we vinden het altijd fijn als bezoekers zelf meehelpen om het park schoon te houden. Liever geen confetti of ballonnen. Als men dit wel gebruikt dan het graag opruimen.

 

Kampvuur

Mag in overleg met de beheerder op aangewezen plekken (vuurschaal of vuurplaats). Het park is te kwetsbaar om overal te sprokkelen en in bijna alle gevallen is dit speel hout voor de kinderen die wij er zelf met de hand naar toe gebracht hebben. Ofwel eigen kampvuurhout meenemen ofwel bij ons kopen. En in alle gevallen even overleggen met ons ivm afstemming met vuurtjes van andere groepen.

 

BBQ

Mag maar niet BBQ-en zonder ppotjes op de picknick tafels, wij maken deze meubels zelf en dan krijgen we schroei plekken. En dan kunnen anderen niet meer van de meubels genieten.

 

Luide muziek

Mag niet in de Natureluur. Het is een natuur gebied.

 

Auto’s en scooters

Mogen niet in het park. Graag parkeren bij Sloterparkbad en dan lopen. Als handhaving komt krijgt u een boete van hen.

 

Honden

Prima in het park. In het kinderspeel gebied aan de lijn. Uitwerpselen niet laten slingeren.

 

Kamperen / Tenten

Mag wel tijdens de buurtcamping, maar de rest van het jaar niet. Een tent voor een dag opzetten om in te vertoeven overdag, om te schuilen en te spelen mag wel.

 

Toilet

Graag o,20 cent voor toiletgebruik betalen.

 

Versnaperingen

Wij verkopen op kleine schaal wat drankjes. Voor een kopje koffie, thee, een koekje, een ijsje kunt u bij ons terecht. Heeft u hier belangstelling voor, vraag onze beheerder(s) dan naar de mogelijkheden. Neemt u zelf versnaperingen mee, ruim dan a.u.b. uw rommel na afloop op.

 

Versieringen aan het terrein bij feestjes e.d.

Geen confetti a.u.b. Ballonnen en vlaggen mag, wel graag na afloop goed opruimen.

 

Wat doen we bij slecht weer tijdens zelf spelen of tijdens activiteiten

Ons gebouwtje heeft een overkapping waar beperkt kan worden geschuild. Onder de bomen bent u ook snel uit de drup. Verlaat bij onweer het water en het park, dat is beide beter dan dat u gaat schuilen onder bomen (dat is gevaarlijk). M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

 

Slecht weer plan – noodweer plan zomer vakantie 2017 Natureluur

We hopen op mooi weer. We zijn ook afhankelijk van mooi weer voor een programma met deze omvang. Onze binnenruimte is klein en onze tenten kunnen best wat beschutting bieden maar in de verste verte niet voor alle onderdelen tegelijk etc. Kernteam leden zijn dagelijks aanwezig en zorgen voor de op en afbouw van in elk geval minimale onderdelen ook bij slechter weer. Dus een deel van de activiteiten gaat altijd door. Want bij slecht weer is toch het beeld, dat groepen NIET afmelden. Bent u een aangemelde groep en komt u toch niet omdat het heel slecht weer is, meld u dan even af dan weten we dat u niet komt. Bij aanhoudend voorspelbaar zeer slecht weer op een dag zullen wij dus ook wel onderdelen in overleg met een aantal uitvoerders willen afmelden, omdat we anders alleen maar met een hoop begeleiders in een kleine vochtige binnenruimte zitten zonder deelnemers… en dat wil niemand. Maar, laten we het doemdenken over het weer ook niet overdrijven, bij af en toe een spat regen en verder een gewone leuke dag kan al heet snel heel veel, juist in de Natureluur en daar mikken we ook op! We hopen op mooi weer. Al met al: bel of mail de Natureluur als u twijfelt ivm het weer, dan denken we met u mee. Onze nummers zijn 06 333 06 191 (Wouter) of een ander kernteam lid via 020 411 51 77 (NME centrum De Drijfsijs). Dank Wouter / De Natureluur

 

Contact gegevens

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises of Confuciusplein

 

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

 

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur

 

Wat kun je deze zomer nog meer allemaal doen in de Natureluur

Er zijn weer 1001 verschillende dingen die je deze zomer kunt doen en kunt beleven en ontdekken in de Natureluur !!! Voor € 3 per kind koop je een passe-partout waarmee je de hele middag overal aan kunt deelnemen zolang er plek is. Voor de vaartochten (aanmelden verplicht, plekken zijn beperkt) zijn toeslag- of losse tickets te koop voor Eur 1 p.p .Deelnemen is in de meeste gevallen gratis op vertoon van een geldige Stadspas. De meeste activiteiten (m.u.v. b.v. de vaartochten) zijn open inloop. Meestal is vooraf aanmelden niet nodig. Groepsbezoek is mogelijk. Maar overleg even met ons, vraag naar de mogelijkheden, meld je groep aan (via info@denatureluur.nl). Dan kunnen we de drukte op sommige dagen een beetje in de gaten houden.

In onze agenda lees je per dag wat er allemaal te doen is. Op sommige dagen is het rustig qua activiteiten en ligt de nadruk meer o zelf spelen. Op sommige andere momenten zoals tijdens de buurtcamping, tijdens de vakantie activiteiten weken en tijdens knutsel middagen tussendoor, is er van alles te doen. Een greep uit het aanbod lees je hieronder:

Doe mee aan te gekke workshops, zoals: – Wilde Kruiden Wandeling ! – Speren zoeken / Speren maken – Indianen Tooien Maken! – Verkleed je als een Indiaan – Dromen Vangers Maken ! –  Beeldjes van kippengaas of klei maken – Steenkeilen – Zaklopen! – Touwtrekken! – Speerwerpen! – Slackline uitdaging! – Slootje springen – – Leren mediteren voor kinderen o.l.v. een Indiaan in een Tipi – Kleine beestjes laboratorium !  – Schat van de Zeerover!  – Hout snijden! Snij soep-, zout- of suikerlepeltjes van verse wilgentenen! – Zomer kaleidoskoop maken ! – Er is een (dierenknuffel / ) kruidendokter op de Natureluur!  – Tie-dye. Maak je eigen zomerse geluks-vlag, feest-servet of fantasie kleedje !!!  – Waterbeestjes zoeken met een bioloog  – Ponyritjes door de Natureluur!  – Stoere opdrachtkaarten! – Wensboom voor de Natureluur ! Lekker bouwen met hout, ornamentjes maken o.l.v. (hout)kunstenaars!  – Ontdek rivierklei! Maak forten en krokodillen met twijgjes, kiezels en boombast!  – Natuurschilderijtjes maken / Armbandjes met natuurlijke materialen – Zomer Knutselen in de Natureluur!- Leren vuur maken – Waterbeestjes zoeken  – (Oogst) Wandelen en (Oogst) Koken uit de Natureluur – ‘Workshops ‘Mindfulness in de Natuur’! Zet je zintuigen open, doe mee aan een aandachtig avontuur in de Natureluur!  – Hutten bouwen – Kinderboeken schrijver Willem Oetelmans leest voor uit eigen werk!  – Heemtuin en Ruige Riet ontdek wandeling! –  Filosofie en (drum)muziek voor de allerkleinsten, actieve meditatie en rust, volgens de ‘Indianen’ methode! – Vaartochten over de wateren van de Sloterplas!  – Kabouter pretpark bouwen – Vlotvaren en (opblaas)bootje roeien, suppen en/of stap eens in onze (leen) Canadese Kano -Mozaiek, papier mache en klei! Maskers, veren, plakken, knippen, figuurzagen! Atelier met o.a. park materialen !  – Jam maken – Tekenen met houtskool  –  Hangers maken van speksteen!   – Boogschieten !  – Broodje bakken – Koffer poppenkast!  – Leer voetballen tussen de bomen! – Maak kruidenboter! – GPS Outdoor workshop – en meer !!!

Kom gewoon lekker zelf spelen! Geniet van de zomer! Ontdek de Natureluur, het waterspel, de hangmatten, de planten en de bomen, geniet van de klim-, oversteek- en kruip en sluip door routes, wandel eens lekker het Ruige Riet of de Heemtuin in, bezoek de kinderboerderij, bewonder kruiden in onze tuin ! Maak een wilde bloemen wandeling! Bewonder onze nieuwe picknick tafels! Luier in onze nieuwe hangmatten plek of klim in een boom! Kortom doe deze vakantie gewoon weer lekker mee aan deze en de vele gigantisch leuke activiteiten in de Natureluur!

Veel plezier tijdens de zomervakantie in 2017 in de Natureluur!!!

Gegevens

Datum:
25 juli 2017
Tijd:
12:00 – 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl