Speksteen!

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

 • Dit event is voorbij.

Speksteen!

23 augustus 2018 / 14:0016:00

Deze donderdag komt een vrij grote groep kinderen op bezoek via BSO Natuurfontein.

De Natureluur werkt mee aan dit leuke dagje uit voor deze kinderen !

O.a. staat het bezoek in het teken van…speksteen !

Een aantal vrijwilligers van de Natureluur werkt mee aan een speksteen activiteit samen met Natuurfontein deze middag.

Omdat we er toch zijn, en omdat we toch met speksteen bezig zijn deze middag, hebben we besloten in overleg met Natuurfontein dat we vandaag ook een openbare / open inloop workshop speksteen doen tussen 14:00 en 16:00 uur.

Omdat we er toch zijn en de materialen toch al klaar hebben liggen !

Dus..wil je een keer speksteen proberen ?

Dan is deze workshop iets voor jou !

Tip: het gaat vrijwel zeker door, maar er kan altijd wat veranderen in de organisatie van deze middag. Bel of mail anders even vooraf, als je zeker mee wilt doen aan deze open inloop activiteit van de Natureluur i.s.m. Natuurfontein.

En mocht er wat veranderen, het goede nieuws staat hieronder – er zijn 1001 manieren om zelf te genieten in de Natureluur op dagen / momenten dat er even geen georganiseerde activiteiten zijn.

Wil je weten wat dat ook al weer allemaal was?

Hieronder vind je daarvan een samenvatting.

Kom je deze namiddag zelf spelen en ontdekken ? Lees dan hieronder wat de mogelijkheden daarvoor allemaal zijn in de Natureluur deze zomer.

Veel plezier in de Natureluur deze zomer !

===========

Beheerders zijn vandaag (beperkt) aanwezig, kom lekker zelf spelen en ontdekken!

Vandaag zijn beheerders (beperkt) aanwezig.

Vandaag zijn er geen activiteiten.

Tenzij…je bijvoorbeeld bij een groep hoort, die met onze beheerders daarover speciaal afspraken heeft gemaakt(inclusief afspraken over bijbehorende vergoeding). 

Er zijn wat ons betreft drie goed nieuws mededelingen die we hierbij graag onder ieders aandacht willen brengen.

Goed nieuws (bericht 1)

(De Natureluur is openbaar terrein.)

Spelen in de Natureluur is op eigen risico.

Goed nieuws (bericht 2)

Kom je op bezoek en heb je wensen voor tijdens je bezoek ?

Op dagen dat er een beheerder is, kunnen we altijd kijken of we ruimte hebben om in te gaan op je verzoek.

(En, we kunnen met je bespreken, hoe hoog de vergoeding is, die past bij het realiseren van de wensen die je hebt of voor de groep met wie je komt.)

Zelf komen spelen en ontdekken? Wilt u zeker weten of en tot hoe laat er een beheerder is ?

Wil je zelf komen spelen vandaag en zeker weten of er een beheerder is en tot hoe laat, of heb je een andere vraag over je bezoek ? Stuur dan even een e-mail naar info@denatureluur.nl. Bellen kan ook: 020 411 51 77 (kantoor, gebouwtje ‘De Drijfsijs’).

Wensen voor tijdens een groepsbezoek deze zomer – een overzicht van enkele mogelijkheden 

(Klein) Materiaal lenen

Op sommige dagen kun je materialen bij de beheerder lenen. (B.v.: een schepnetje lenen kost € 0,50. Een zak kampvuur hout kost € 5 excl. aanmaakblokjes. Een stok voor slootje springen lenen kost € 1. (Gebruik = eigen risico.)

Zelf-doe (groeps) activiteiten 

Op dagen dat de beheerders aanwezig zijn in de zomer, kunnen groepjes (vanaf 10 kinderen) in overleg met de beheerders op sommige dagen kleine, niet-begeleide zelf-doe groeps activiteitendoen, zoals (deeg) broodje bakken of popcorn bakken of knakworst bakken op kampvuur.

Of, eveneens in overleg vooraf met beheerders, op sommige dagen gebruik maken van grotere extra materialen, zoals een trampoline, een tuinslang / sproeier / waterbakken set om mee te spelen, extra hangmatten en/of drijf dingen te lenen voor gebruik op de vijver.

Spelregels, reserveer procedure en kosten voor zelf-doe (groeps) activiteiten 

De kosten, spelregels en de mogelijkheden voor zelf-doe groepsactiviteiten staan beschreven in het artikel ‘Zelf spelen in de Natureluur en extra’s – de mogelijkheden in de Natureluur tijdens de zomer van 2018‘. 

Spe(e)lregels Natureluur

De Natureluur is een bijzonder natuurgebied in de stad – er gelden een aantal regels waar je als bezoekers rekening mee moet houden.

Toiletten

We altijd een bijdrage voor toiletgebruik (€ 0,20).

De Natureluur heeft helaas nog geen openbare toiletten. De toiletten zijn gesloten zodra de beheerder er niet (meer) is. ezoekers die het toilet toch gesloten aantreffen kunnen bij partners in de omgeving eventueel terecht voor een toilet. (B.v. Sloterparkbad, restaurantjes op het Confuciusplein, de kinderboerderij, Hotel Buiten / Sloterstrand. Het is wel raadzaam om de eigen websites van deze locaties te checken, om zeker te weten of de toiletten tijdens jouw bezoek tijdstip bij hen wel open zijn.)

Goed nieuws (bericht 3)

Zelf spelen kost niets !

Als we geen activiteiten organiseren biedt de Natureluur ontzettend veel leuks. Wij merken vaak, dat lang nog niet iedereen weet wat het gebied allemaal aan onderdelen heeft. Hieronder een overzicht van de dingen die je in de Natureluur kunt vinden als je zelf komt spelen. Daarom hieronder nog even een samenvatting ! De Natureluur heeft de volgende onderdelen:

 • Water speelgebied: slootjes om in te spelen en overheen te springen, een rietfilter, een wiebel flonder, een watervalletje en speel –en natuurvijvers!
 • Parcoursen: een trekpontje, kabel-, boom- en klauterroutes, klim- en uitkijk torens!
 • Wilgenhutjes, een veld waar al een hut staat en er nog meer mogen worden gebouwd!
 • Kruiden- en vlindertuin (is recent helaas gevandaliseerd…), stroken met wilde bloemen- en kruiden!
 • (Drink)water pomp (tijdelijk buiten gebruik / kapot).
 • Flonders en boomstammen banken voor ontmoeting.
 • ´Eetbare´ natuur zones (aalbes, kruisbes, appelbes, framboos, braam, peer, appel, walnoot, hazelnoot, tamme kastanje, kweepeer, noem maar op)!
 • Buiten kook plaats, een aard oven (wordt opgeknapt…).
 • Kampvuurplaats(en)! (Wij maken en onderhouden deze zelf, klanten van de Natureluur die een tafel reserveren bij ons hebben voorrang om ze te gebruiken.) Een vuurtje maken mag echter ofwel met hout dat u koopt van de beheerder of met hout dat u zelf meeneemt. Het park is te kwetsbaar als daaruit hout gesprokkeld wordt. Graag zelf hout meenemen voor uw vuur of kopen bij de beheerder.
 • Kano in- en uitstapplaats!
 • Er zijn meerdere insecten hotels! (zijn ook gevandaliseerd…)
 • Er wonen konijnen, mollen, vogels (er is een broed eiland)!
 • Volop picknick tafels (wij maken en onderhouden deze zelf, klanten van de Natureluur die een tafel reserveren bij ons hebben voorrang om ze te gebruiken)
 • In en om de Natureluur liggen het Ruige Riet, de Heemtuin in en de kinderboerderij!
 • Vlakbij de Natureluur zijn Manege Geuzeneiland, Hotel Buiten, Sloterstrand, Griffioen Outdoor, de Duikelaar, het Sloterparkbad, Buurtwerkplaats Noorderhof, de ALO, Bounz, Van Eesterenmuseum, ‘We Make The City’ dependance van Pakhuis de Zwijger – er is een hoop te ontdekken in en om de Natureluur ! En vergeet ook (iets verderop) de Tuinen van West niet !

Veel plezier in en om de Natureluur deze zomer !

Gegevens

Datum:
23 augustus 2018
Tijd:
14:00 – 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl