Meivakantie activiteiten!

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Meivakantie activiteiten!

22 april / 12:0016:00

Meivakantie Activiteiten in de Natureluur

22/04 t.m. 26/04 – 2019 !!! 

– definitief programma –

Spelen, ontdekken en genieten in de Natureluur!

Passe-partout tickets (waarmee je bijna overal aan kunt meedoen) kosten € 3 per kind per middag. In combinatie met een passe-partout zijn toeslag tickets te koop voor pony rijden en vaartochten (resp. € 0,50 per kind per ritje en € 1 per opvarende). Los verkochte tickets voor ponyrijden en varen zijn iets duurder. (Resp. € 0,60 per kind per ritje en € 2 per opvarende.) Passe-partout tickets zijn geheel gratis voor houders van een geldige Stadspas! (Voor pony ritjes en vaartochten moet altijd betaald worden.)

Groepen kunnen deze week gebruik maken van activiteiten uit ons super leuke groepsaanbod.

(Of groepen kunnen zich aanmelden voor het open inloop programma.)

Wensen voor groepsbezoek deelname graag aanmelden via info@denatureluur.nl.

Bellen kan ook: 020 411 51 77 (kantoor, gebouwtje ‘De Drijfsijs’).

PROGRAMMA VAN VANDAAG

Maandag 22 april 2019 (Tweede Paasdag)
TIJD ONDERDEEL
12.00-16:00 Pony ritjes door de Natureluur !
12:00-16:00 uur Houtsnijden ! Leer van een echte ambachtelijke houtsnij kunstenaar / ontwerper om, van verse wilgentenen, zelf een suiker-, soep- en/of zoutlepeltje te snijden ! I.v.m. veiligheid en scherpe messen is dit alleen voor kinderen vanaf 10 jaar.
12:00-16:00 uur Park / berm struin / ontdek wandelingen! Met natuurgids op zoek naar eetbare wilde lente kruiden in de Natureluur & omgeving. (Denk aan Sloterpark, oevers v. slootjes, Ruige Riet, speelgebied, langs bermpjes, etc.). Als we tijd hebben / optioneel: (room)kaas mengseltje mee maken, en dan lekker opeten met kampvuur gebakken paas-vlechtbroodjes gewikkeld om stokken (tegen einde v.d. middag). Op kampvuur bakken en smullen maar!
12:30-13:30 + 14:30-15:30 Flora en Fauna vaartocht door de slootjes en de wateren in en rond de Natureluur en de Sloterplas! Ontdek en leer over watervogels en –planten van schipper en natuurgids. Voor kinderen van 8+ met zwemdiploma en voor volwassenen zolang de voorraad strekt. Per vaartocht kunnen 18 passagiers mee. Losse tickets kopen noodzakelijk voor dit onderdeel.
12:00-16:00 uur Lente-Kano varen op onze vijver ! Durf jij het aan ? Stap met onze schipper(s) in een echte Canadese Kano en ga op zoek naar watervogels ! Welke dwaalgasten uit andere oorden kun jij ontdekken die zijn neergestreken in de vijver en slootjes rond de Natureluur ? Bij voldoende belangstelling & bemensing gecombineerd met vlotbouwen en –varen. Bouw je eigen drijvend vlot van traktor (binnen) banden, tuin- en bamboepalen en touw. (N.b. Dit is een mooi weer onderdeel. Bij slecht / koud / winderig fris weer wordt een alternatief land onderdeel aangeboden.)
12:00-16:00 uur Mini terrarium in een (jam)pot maken ! Unieke mini lente tuintjes maken van lege potten, deksels staan, aarde, kiezels, mos. Als ‘finishing touch’ dan nog een mooie schelp, een steentje, een stukje boom of een klein speelgoedje erin. En….een mini plantje / zaailing (indien beschikbaar).
12:00-16:00 uur (Paas) Lente boompjes maken van o.a. cornouille ! Mini lente boompjes maken & versieren met gekleurde blaadjes van twijgjes uit de voorjaars snoei ! (Rode Cornoulje & anders)
12:00-14:00 (door tot 15:00 uur bij voldoende belangstelling) (Paas) Eierdoppen maken van o.a. rivierklei. Werk met natuur sprokkels & gevonden recycle dopjes van drinkflesjes. Of maak forten, draken, slakken, krokodillen & dino’s, kikkers en andere creaties maken !
14.30-15.30 uur Natureluur keuken! Bezoekers krijgen een klein snackje (zolang de voorraad strekt!) aangeboden door de vrijwilligers van ‘Samen Koken’! Dit is elke dag wat anders, maar denk aan een pannenkoekje of boterhammetje, ofwel wat fruit en/of chocolademelk!
14.00-14.30 uur Brooddeeg maken met kinderen (en ouders !!!) die willen… (O.v.)
14.30 (15:00-16.00) (Paas) Broodjes bakken op het kampvuur !

 

Meedoen? Opgeven kan nu al!

BSO (of andere) groepen die langs willen komen in de 1e week van de meivakantie 2019 en die mee willen doen aan activiteiten, kunnen zich daarvoor nu al bij ons opgeven – dit kan door een e-mail te sturen naar info@denatureluur.nl. BSO (of andere) groepen die langs willen komen in de 2e week van de meivakantie 2019 om zelf te spelen, gelieve dit ook aan ons door te geven – dan houden we hier rekening mee met de aan- en afwezigheid van beheerders. Mail ons over wensen voor groepsbezoek via info@denatureluur.nl. Bellen kan ook: 020 411 51 77 (kantoor, gebouwtje ‘De Drijfsijs’).

Veel plezier tijdens de meivakantie in 2019 in de Natureluur!!!

 Contact gegevens

 Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises of Confuciusplein

 Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

 Praktische informatie & Regels Natureluur Meivakantie 2019

Betaling bijdrage. Er kan betaald worden voor deelname per pin, d.m.v. een factuur (groepen en instellingen), of contant. Deelname is meestal gratis met Stadspas.

 * WC opties voor als onze toiletten gesloten zijn

Je kan altijd lekker zelf komen spelen en genieten in de Natureluur, maar onze toiletten zijn op sommige dagen niet toegankelijk, op momenten dat de beheerder(s) er niet zijn. Tip: er zijn voor dat soort momenten evt. altijd wel wat plekken in de buurt, waar je misschien terecht kunt voor een kopje koffie en toiletbezoek. Denk dan b.v. aan het Sloterparkbad, kinderboerderij het Sloterpark, Hotel Buiten of Buurtwerkplaats Noorderhof. Of probeer restaurantjes op het Confuciusplein, b.v. het Griekse restaurant Plato. (Om het 100% zeker te weten check a.u.b. vooraf zelf de eigen websites van deze plekken voor hun openingstijden.).

** Spelregels voor: groepsbezoek

Team Natureluur is in sommige vermelde zomerweken onderbezet of soms ook op de vermelde afwezig. Om lekker zelf te komen spelen, ook als (BSO/KDV of andere) groep, is ons terrein groot genoeg. Voor de vakantie weken / dagen waarop ons team met minder medewerkers bezet is, vragen wij BSO of andere groepen om vooraf met ons af te stemmen via info@denatureluur.nl. Dan kunnen we inschatten of deelname aan de aangeboden activiteiten als groep voor deze dagen ook mogelijk is gezien onze bezetting op een gewenste datum/tijd.

*** Spelregels voor: vaartochten

Voor het varen geldt: maximaal 18 deelnemers tegelijk. Tijdens het varen leer je van een natuurgids over de unieke flora en fauna van het gebied! Vaartochten zijn voor 8 jaar en ouder. De deelname door iets kleinere kinderen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan, mits in overleg met en na goedkeuring van de gids en kapitein en de Natureluur dag coördinator. Zwemvest wordt verstrekt en is verplicht, evenals opgeven op de dag zelf bij de Natureluur dag coördinator vooraf wegens beperkte ruimte aan boord, n.l. 18 passagiers maximaal in het Rabootje. Voor de vaartochten geldt een toeslag van Eur 1 p.p.

**** Deelname voorwaarden

Deelname aan alle onderdelen is op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Ouders/begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

 ***** Meenemen

Deelnemers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! OF een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

 ****** Uitkijken met water

Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Sommige delen zijn diep en alleen geschikt voor zwemdiploma houders. Waterschoenen is wel aan te raden omdat onder de water oppervlakte soms takken, schelpjes, takjes met doorns, stenen kunnen liggen waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Het water is geen zwemwater het is natuurlijk levend speelwater. Soms hebben kinderen wel eens wat last van kriebel of jeuk. Dit kan tijdelijk voorkomen. Spoel goed af thuis met leiding water. Kroos kriebelt en gaat overal tussen zitten maar is geen prikkende plant. Wel uitkijken want soms denken kinderen dat het grasveld doorloopt maar ligt er een sloot onder. Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Spelen en deelname is op eigen risico.

 Afval

Afval graag in de prullenbak. We hebben zwerfvuil prikkers liggen, we vinden het altijd fijn als bezoekers zelf meehelpen om het park schoon te houden. Liever geen confetti of ballonnen. Als men dit wel gebruikt dan het graag opruimen.

Kampvuur

Mag in overleg met de beheerder op aangewezen plekken (vuurschaal of vuurplaats). Het park is te kwetsbaar om overal te sprokkelen en in bijna alle gevallen is dit speel hout voor de kinderen die wij er zelf met de hand naar toe gebracht hebben. Ofwel eigen kampvuurhout meenemen ofwel bij ons kopen. En in alle gevallen even overleggen met ons ivm afstemming met vuurtjes van andere groepen.

 BBQ

Mag maar niet BBQ-en zonder ppotjes op de picknick tafels, wij maken deze meubels zelf en dan krijgen we schroei plekken. En dan kunnen anderen niet meer van de meubels genieten.

 Luide muziek

Mag niet in de Natureluur. Het is een natuur gebied.

Auto’s en scooters

Mogen niet in het park. Graag parkeren bij Sloterparkbad en dan lopen. Als handhaving komt krijgt u een boete van hen.

 Honden

Prima in het park. In het kinderspeel gebied aan de lijn. Uitwerpselen niet laten slingeren.

 Kamperen / Tenten

Mag wel tijdens de buurtcamping, maar de rest van het jaar niet. Een tent voor een dag opzetten om in te vertoeven overdag, om te schuilen en te spelen mag wel.

 Toilet

Graag 0,20 cent voor toiletgebruik betalen.

Wat doen we bij slecht weer

M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Slecht weer plan – noodweer plan meivakantie 2019 Natureluur

We zetten wat tenten op voor beschutting en maken er toch het beste van. Bij heel slecht weer kan het altijd zijn dat we ook toch onderdelen afbellen. Wil je komen en zijn er twijfels over het weer, bel of mail ons dan vooraf even dan overleggen we gewoon.

EINDE PROGRAMMA MEIVAKANTIE

Natureluur 2019

 

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
12:00 – 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl