Hersftvakantie activiteiten!

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

 • Dit event is voorbij.

Hersftvakantie activiteiten!

26 oktober 2017 / 12:0016:00

Het is herfstvakantie in de Natureluur!

Tijdens de herfstvakantie zijn er de hele week herfstvakantie activiteiten in de Natureluur!

Er zijn allerlei leuke dingen in de Natureluur te doen van maandag 23 t.m. vrijdag 27 oktober 2017!

Kosten

Een Passepartout is te koop voor Eur 3 per kind. Er geldt een losse meerprijs voor vaartocht (€ 1, vooraf inschriiven gewenst i.v.m. 18 plaatsen per vaartocht!), pony (€ 0,5) en herbarium (€ 1). De passepartout geldt niet voor het groepsaanbod, hiervoor geldt een tarief vanaf Eur 70 (boeking & betaling vooraf noodzakelijk). Voor houders van een geldige stadspas zijn alle activiteiten m.u.v. het groepsaanbod gratis.

Een greep uit het programma tijdens de hele herfstvakantie activiteiten week:

Er is een uniek groepsaanbod (reserveren en vooraf boeken en betalen verplicht) – daarnaast is er een door vrijwilligers georganiseerd open inloop programma voor individuen en dagjes bezoekers met o.a. activiteiten als – Waterbeestjes en bodemdiertjes zoeken met een bioloog! – Hangmatten en trampolines – Herfst-herbarium maken – Mozaïeken, kleien, kastanjes, herfst hals kettinkjes van bladeren, houtskool tekenen, bloemen maken van koud porselein – Ponyritjes! – Vaartochten over de wateren van de Sloterplas! – Pijl en boog maken – vuur zonder lucifers maken – herfst natuurtaart maken – Natureluur keuken! – Brooddeeg maken – mispelmoes – Broodjes bakken boven het kampvuur ! – Verhalen rond het kampvuur door kinderboeken schrijver Willem Oetelmans ! – Figuren van pompoenen snijden, maskers maken van gerecycled materiaal – Heemtuin wandeling met Natuurgids – herfstcaleidoscoop maken – walnoten oogstwandeling – lavendel geurzakjes maken – Paddenstoelen excursie – Kruidenboter met mais maken  – Popcorn maken – Soep- en suikerlepeltjes (hout)snijden van wilgentenen! (Voor 10+) – Natuursoep & herfst smoothies maken – Natureluur speurtocht / Herfst speurtocht (o.v.) – Etuitjes maken van recycled plastic – Mediteren voor kinderen – halskettinkjes en haarkroontjes maken met herfstbladeren — herfst tapestries maken – Tie-Dye Vlaggetjes maken – en meer !!!

Ten slotte – ook als je alleen maar zelf komt spelen zijn er volop dingen te ontdekken in de Natureluur !!! Zie onder aan dit bericht.

Het herfstvakantie programma in de Natureluur van dag tot dag luidt als volgt:

Donderdag 26 oktober 2017 – Herfstvakantie activiteiten in de Natureluur !

Vandaag zijn er de volgende activiteiten in de Natureluur:

 

TIJD ONDERDEEL
10:30-15:30 uur Onze kassa is geopend ! *
10:45 – 11:45 + 12:00 – 13:00 + 13:15 – 14:15 + 14:30 – 15:30 Groepsaanbod – Er is keuze 6 activiteiten van een uur met een eigen begeleider voor groepen tot 25 kinderen, speciaal beschikbaar in de herfstvakantie ! (Let op: bij dit aanbod is boeken & betalen vooraf noodzakelijk!) **
12:00-16:00 uur Waterbeestjes en bodemdiertjes zoeken met een bioloog!
12:00-16:00 uur Hangmatten en trampolines
12:00-16:00 uur Hout snijden! Soep- en suikerlepeltjes snijden van wilgentenen! (Voor 10+)
12:00-16:00 uur Herfst-herbarium maken *** (Zelf-Doe Activiteit)
12:00-16:00 uur Knutselen! Mozaïeken, kleien, kastanjes, herfst hals kettinkjes van bladeren, bloemen maken van koud porselein
12:00-16:00 uur Verhalen door kinderboeken schrijver Willem Oetelmans !
12.30-13.30 + 14.30-15.30 uur Vaartocht over de wateren van de Sloterplas! *****
13.00-15.00 uur Natuursoep & herfst smoothies maken
13.30-15.00 uur Natureluur speurtocht / Herfst speurtocht (o.v.)
14.30-15.30 uur Natureluur keuken! ******
15.00-15.15 uur Brooddeeg maken
15.15-16.00 uur Broodjes bakken

 

Kosten / Deelnemer Informatie – Herfstvakantie activiteiten in de Natureluur !

* Een Passepartout is te koop voor Eur 3 per kind. Er geldt een losse meerprijs voor vaartocht (€ 1, vooraf inschriiven gewenst i.v.m. 18 plaatsen per vaartocht!), pony (€ 0,5) en herbarium (€ 1). De passepartout geldt niet voor het groepsaanbod, hiervoor geldt een tarief vanaf Eur 70 (boeking & betaling vooraf noodzakelijk). Voor houders van een geldige stadspas zijn alle activiteiten m.u.v. het groepsaanbod gratis.

** Groepsaanbod (let op: bij dit aanbod is boeken & betalen vooraf noodzakelijk)! Deze herfstvakantie is er een uniek aanbod voor groepen (tot 25 kinderen). Groepen kunnen elke dag in de herfstvakantie in de Natureluur 6 superleuke groepsactiviteiten boeken mét begeleiding, speciaal voor de eigen groep (duur: 1 uur) tijdens de herfstvakantie! Er is een keuze uit maar liefst 6 natuuractiviteiten: De Schat van de Zeerover / Piratenschool (4-9 jaar)* // Het Kleine Beestjes Laboratorium (4-11 jaar)* // Oervolk Stoervolk in het Ruige Riet (6-11 jaar)* // De Toverdokter (2-4 jaar of 4-7 jaar)* // Waterbeestjes vangen (4-12 jaar)* // Eddie Eekhoorn zoekt walnoten (+ salade maken) (1-6 jaar)*. Voor meer info, zie: https://www.denatureluur.nl/activiteiten-natureluur-groepen/

*** Herbarium: toeslag of losse tickets voor € 1.

**** Ponyritjes: toeslag (of losse tickets) € 0,50 per ritje.

***** Vaartochten: toeslag: € 1 per vaarticket. Voorkeursleeftijd: vanaf 7 jaar. Zwemdiploma en dragen van zwemvest verplicht. Begeleiders / ouders die op pad zijn met jongere kinderen die mee willen a.u.b. vooraf even afstemmen met de Natureluur en de schipper – in overleg en na instemming van de schipper vooraf kunnen soms jongere kinderen in overleg wel mee. Inschrijven is wenselijk / verplicht voor dit onderdeel, er kunnen n.l. maar 18 passagiers per vaartocht mee, en vol is vol. Aanmelden kan vooraf via info@denatureluur.nl of op de dag zelf bij de Natureluur kassa. Voor de vaartocht geldt een losse meerprijs van € 1 per passagier. Vertrek- en terugkom tijden van de vaartochten kunnen op de dag zelf afwijken van de tijden zoals ze hier staan. (Soms vertrekt de boot wat later als een vaartocht nog heel veel plekken beschikbaar heeft – de schipper wacht dan altijd even of er nog anderen mee willen. De boot vertrekt dan in zo’n geval wat later en is dan ook wat later terug.)

****** Natureluur keuken: bezoekers krijgen een klein snackje (zolang de voorraad strekt!) aangeboden door de vrijwilligers van ‘Samen Koken’! Dit is elke dag wat anders, maar denk aan een pannenkoekje of boterhammetje, en/of wat fruit en/of warme chocolademelk!

Betaalmogelijkheden: pin, contant of per factuur

Indien u deelneemt aan een activiteit waarvoor een bijdrage geldt, dan kunt u deze betalen per pin, evt. d.m.v. een factuur (m.n. voor groepen en instellingen), of contant. Deelname is meestal gratis met Stadspas.

Donaties: Altijd Welkom!

Voor sommige onderdelen hoeft u niets te betalen. In het halletje waar de toiletten hangt een groene pot waarin u een vrijwillige bijdrage mag doen als u dit graag doet. Wilt u een vrijwillige bijdrage pinnen, overleg dan even met een van onze beheerders.

Deelname activiteiten: op eigen risico

Deelname aan alle onderdelen en ook zelf spelen is altijd op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Verantwoordelijkheid van ouders en meereizende begeleiders. Ouders/ meereizende begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren)

Kleding advies: kleed je naar het weer of neem extra mee

Natureluur bezoekers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! Of een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

Wat doen we bij slecht weer tijdens zelf spelen of tijdens activiteiten

Ons gebouwtje heeft een overkapping waar beperkt kan worden geschuild. Onder de bomen bent u ook snel uit de drup. Verlaat bij onweer het water en het park, dat is beide beter dan dat u gaat schuilen onder bomen (dat is gevaarlijk). M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Noodweer plan voor tijdens activiteiten van de Natureluur

We hopen op mooi weer. We zijn ook afhankelijk van mooi weer voor ons programma, het gebouwtje is maar klein (!). Onze binnenruimte is klein en onze tenten kunnen best wat beschutting bieden maar in de verste verte niet voor alle onderdelen tegelijk etc. Kernteam leden zijn dagelijks aanwezig en zorgen voor de op en afbouw van in elk geval minimale onderdelen ook bij slechter weer. Dus een deel van de activiteiten gaat altijd door. Maar bij aanhoudend voorspelbaar zeer slecht weer op een dag zullen wij een aantal onderdelen in overleg met een aantal van onze uitvoerders wel afmelden, omdat de ervaring is dat bij slecht weer evt. aangemelde groepen vaak er toch van afzien om te komen. Algemeen geldt: bel de Natureluur als u twijfelt i.v.m. het weer, dan denken we met u mee. Onze nummers zijn 06 333 06 191 (Wouter) of u kunt een ander kernteam lid van de Natureluur bereiken via 020 411 51 77 (NME centrum De Drijfsijs).

Zelf spelen in de Natureluur – 1001 dingen te ontdekken !!!

Hieronder een overzicht van de dingen die je in de Natureluur kunt vinden als je zelf komt spelen. De Natureluur heeft de volgende onderdelen:

 • Water speelgebied: slootjes om in te spelen en overheen te springen, een rietfilter, een wiebel flonder, een watervalletje en speel –en natuurvijvers!
 • Parcoursen: een trekpontje, kabel-, boom- en klauterroutes, klim- en uitkijk torens!
 • Wilgenhutjes, een veld waar al een hut staat en er nog meer mogen worden gebouwd!
 • Kruiden- en vlindertuin, stroken met wilde bloemen- en kruiden!
 • (Drink)water pomp (tijdelijk buiten gebruik / kapot).
 • Flonders en boomstammen banken voor ontmoeting
 • ´Eetbare´ natuur zones (aalbes, kruisbes, appelbes, framboos, braam, peer, appel, walnoot, hazelnoot, tamme kastanje, kweepeer, noem maar op)!
 • Buiten kook plaats, een aard oven (moet opgeknapt worden).
 • Kampvuurplaats(en)! (Wij maken en onderhouden deze zelf, klanten van de Natureluur die een tafel reserveren bij ons hebben voorrang om ze te gebruiken.)
 • Hangmatten en schommels (hangen er alleen als de beheerders er zijn, moeten ’s avonds weer naar binnen)!
 • Kano in- en uitstapplaats!
 • SUPS, vlotten + zwemvesten + peddels (kunnen op sommige dagen gehuurd worden bij beheerders)!
 • Tuindersvlet het Rabootje (alleen speciale vaardagen of op verzoek)
 • Er zijn meerdere insecten hotels!
 • Er wonen konijnen, mollen, vogels (een broed eiland)!
 • Volop picknick tafels (wij maken en onderhouden deze zelf, klanten van de Natureluur die een tafel reserveren bij ons hebben voorrang om ze te gebruiken)
 • In en om de Natureluur liggen het Ruige Riet, de Heemtuin in en de kinderboerderij!

Hoe te bereiken

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan).

Parkeren

Vlak bij tram remises 7 en 14, Sloterparkbad of Confuciusplein

Contact / Meer informatie

Email: info@denatureluur.nl.Telefoon: 06 333 06 191, of 020 411 51 77 (kantoor, Natureluur gebouwtje De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Het laatste nieuws over vakantie activiteiten staat altijd op www.facebook.com/deNatureluur of http://www.denatureluur.nl.

 

Gegevens

Datum:
26 oktober 2017
Tijd:
12:00 – 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl