Genieten en spelen in de Natureluur!

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Genieten en spelen in de Natureluur!

22 april 2017 / 10:0017:30

Het programma van de gehele meivakantie periode lees je hier.

Het programma van vandaag is als volgt.

PROGRAMMA

zaterdag 22 april

10:00-17:30 – Spelen en genieten! Geniet van trampolines, hangmatten, schommels! Kom lekker ravotten, klim in onze bomen, maak een heerlijke wandeling en geniet van het natuurschoon in en om de Natureluur! Als het meer dan 20 graden wordt zetten we een sproeier voor de kinderen neer! Kom lekker ravotten, klim in onze bomen, maak een heerlijke wandeling en geniet van het natuurschoon in en om de Natureluur!

13:30-16:30 – Vaartocht Van Eesteren Museum i.s.m. de Natureluur! Leer alles over bruggen en oevers! Vaartocht in de Natureluur schuit ´Het Rabootje´ langs bruggen en monumenten, en onderweg is er volop aandacht voor kunst, natuur en milieu, historie en toekomst van de (steden)bouw in Nieuw-West, watermanagement, de Sloterplas en nog veel meer. Het schema van de vaartochten is als volgt. Tijd: 13.30 – 16.30 uur. Tussen 15:00 en 16:00 uur maakt de boot een tussenstop bij de Natureluur voor een korte pauze, een impressie van de natuurspeeltuin en een drankje & een snackje. Deze vaartocht vertrekt vanaf het Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam. De vaartocht eindigt bij Hotel Buiten (naast het Sloterparkbad, aan de President Allendelaan – gratis parkeren op ruim parkeerterrein). Kaartverkoop en informatie over de tarieven daarvan in dit geval via info@vaneesterenmuseum.nl. Deze vaartocht is het meest geschikt voor volwassenen en voor kinderen / jeugd van 12 jaar en ouder.

Tip: over lekker zelf genieten van de Natureluur … ook als er geen activiteiten zijn!

Als je zelf komt spelen en genieten van het gebied in en om de Natureluur hoef je je niet te vervelen, maar toch is nog bij veel mensen te weinig bekend wat je allemaal in en om de Natureluur kunt doen als we geen activiteiten aanbieden.Hieronder een poging om daarover wat meer te vertellen!

Een van de leukste natuurspeeltuinen van Amsterdam, de Natureluur, ligt in een uniek stukje (stads)natuur in Amsterdam Nieuw-West. In en om de Natureluur vind je een water speelgebied, een kruidentuin, een Heemtuin, een ‘stadsjungle’ Het Ruige Riet, een kinderboerderij, natuurvijvers, speelslootjes, een trekpontje, verschillende kabel-, boom- en klauterroutes, wilde bloemen-, kruiden- en ´eetbare´ natuur zones, er zijn insecten hotels, er wonen konijnen, mollen, vogels (een broedeiland) en nog meer! Via fiets- en wandelpaden is de Sloterplas om de hoek. In en om de Natureluur zijn het hele jaar door prikkelende en leerzame natuuractiviteiten voor kinderen en volwassenen. Deze zijn erop gericht om Amsterdammers de schoonheid van dit unieke stukje stadsgroen op 1001 manieren te laten ontdekken en te laten beleven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Allerelei extra uitleg over hoe de we de dingen georganiseerd hebben voor de gehele meivakantie periode in de Natureluur en wat meer informatie over deelname voorwaarden enzo lees je hier.

Contact gegevens

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises of Confuciusplein

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur

Gegevens

Datum:
22 april 2017
Tijd:
10:00 – 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

De Natureluur

Organisator

De Natureluur
E-mail:
info@denatureluur.nl