1e dag Buurtcamping Natureluur – ‘Yes We Camp!’

Laden Evenementen

Agenda

« All Events

  • Dit event is voorbij.

1e dag Buurtcamping Natureluur – ‘Yes We Camp!’

21 juli 2017 / 14:0023:00

De 1e middag / avond is vooral gewijd aan het opzetten van de tenten, elkaar ontmoeten, samen eten en genieten van de 1e avond. Vandaag heeft de buurtcamping (Thema ‘Yes We Camp!’) onderdelen als o.a.:

TIJDONDERDEEL
14.00-16.00 uurCamping receptie open! / Aankomst Kampeerders
16.00-16.30 uurOfficiële Opening Camping ! Door Wethouder Erik Bobeldijk.
17.00-18.00 uurMassage
18.00-20.00 uurBBQ! Samen eten !
20.00-21.00 uurSalsales
21.00-22.00 uurVerhalen rond het kampvuur!
22.00-23.00 uurLiedjes rond het kampvuur!
23.00 uurEinde programma

01.00-02.00 uur – Onder voorbehoud: Sterrenkijken! Uitleg: misschien komen vrijwilligers van de Volkssterrenwacht Amsterdam vanavond nog met hun kijkers om uitleg te geven over sterrenkijken!

Zomer vakantie in de Natureluur 21/7 t.m. 1/9 – 2017 !!!

 

Er gebeurt van alles in de Natureluur deze zomer!

Praktische informatie & Regels Natureluur Zomervakantie 2017

 

Spelregels voor: vaartochten

Voor het varen geldt: maximaal 18 deelnemers tegelijk. Tijdens het varen leer je van een natuurgids over de unieke flora en fauna van het gebied! Vaartochten zijn voor 8 jaar en ouder. De deelname door iets kleinere kinderen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan, mits in overleg met en na goedkeuring van de gids en kapitein en de Natureluur dag coördinator. Zwemvest wordt verstrekt en is verplicht, evenals opgeven op de dag zelf bij de Natureluur dag coördinator vooraf wegens beperkte ruimte aan boord, n.l. 18 passagiers maximaal in het Rabootje. Voor de vaartochten geldt een toeslag van Eur 1 p.p.

Deelname voorwaarden

Deelname aan alle onderdelen is op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Ouders/begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

 Meenemen

Deelnemers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! OF een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

 Uitkijken met water

Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Sommige delen zijn diep en alleen geschikt voor zwemdiploma houders. Waterschoenen is wel aan te raden omdat onder de water oppervlakte soms takken, schelpjes, takjes met doorns, stenen kunnen liggen waar kinderen zich aan kunnen bezeren. Het water is geen zwemwater het is natuurlijk levend speelwater. Soms hebben kinderen wel eens wat last van kriebel of jeuk. Dit kan tijdelijk voorkomen. Spoel goed af thuis met leiding water. Kroos kriebelt en gaat overal tussen zitten maar is geen prikkende plant. Wel uitkijken want soms denken kinderen dat het grasveld doorloopt maar ligt er een sloot onder. Ouders / begeleiders moeten zelf op hun kinderen letten. Spelen en deelname is op eigen risico.

 Afval

Afval graag in de prullenbak. We hebben zwerfvuil prikkers liggen, we vinden het altijd fijn als bezoekers zelf meehelpen om het park schoon te houden. Liever geen confetti of ballonnen. Als men dit wel gebruikt dan het graag opruimen.

Kampvuur

Mag in overleg met de beheerder op aangewezen plekken (vuurschaal of vuurplaats). Het park is te kwetsbaar om overal te sprokkelen en in bijna alle gevallen is dit speel hout voor de kinderen die wij er zelf met de hand naar toe gebracht hebben. Ofwel eigen kampvuurhout meenemen ofwel bij ons kopen. En in alle gevallen even overleggen met ons ivm afstemming met vuurtjes van andere groepen.

 BBQ

Mag maar niet BBQ-en zonder ppotjes op de picknick tafels, wij maken deze meubels zelf en dan krijgen we schroei plekken. En dan kunnen anderen niet meer van de meubels genieten.

 Luide muziek

Mag normaal niet in de Natureluur. Het is een natuur gebied. Maar tijdens de camping is de muziek die geprogrammeerd staat oegestaan.

Auto’s en scooters

Mogen niet in het park. Graag parkeren bij Sloterparkbad en dan lopen. Als handhaving komt krijgt u een boete van hen.

Honden

Prima in het park. In het kinderspeel gebied aan de lijn. Uitwerpselen niet laten slingeren.

Kamperen / Tenten

Mag wel tijdens de buurtcamping, maar de rest van het jaar niet. Een tent voor een dag opzetten om in te vertoeven overdag, om te schuilen en te spelen mag wel.

Toilet

Graag normaal gesproken o,20 cent voor toiletgebruik in de Drijfsijs betalen. Tijdens de camping zijn er ook dixie toiletten. Die zijn gratis.

Wat doen we bij slecht weer

M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Contact gegevens

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises of Confuciusplein

 

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

 

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur

 

Wat kun je deze zomer nog meer allemaal doen in de Natureluur

Er zijn weer 1001 verschillende dingen die je deze zomer kunt doen en kunt beleven en ontdekken in de Natureluur !!! Voor € 3 per kind koop je een passe-partout waarmee je de hele middag overal aan kunt deelnemen zolang er plek is. Voor de vaartochten (aanmelden verplicht, plekken zijn beperkt) zijn toeslag- of losse tickets te koop voor Eur 1 p.p .Deelnemen is in de meeste gevallen gratis op vertoon van een geldige Stadspas. De meeste activiteiten (m.u.v. b.v. de vaartochten) zijn open inloop. Meestal is vooraf aanmelden niet nodig. Groepsbezoek is mogelijk. Maar overleg even met ons, vraag naar de mogelijkheden, meld je groep aan (via info@denatureluur.nl). Dan kunnen we de drukte op sommige dagen een beetje in de gaten houden.

In onze agenda lees je per dag wat er allemaal te doen is. Op sommige dagen is het rustig qua activiteiten en ligt de nadruk meer o zelf spelen. Op sommige andere momenten zoals tijdens de buurtcamping, tijdens de vakantie activiteiten weken en tijdens knutsel middagen tussendoor, is er van alles te doen. Een greep uit het aanbod lees je hieronder:

Doe mee aan te gekke workshops, zoals: – Wilde Kruiden Wandeling ! – Speren zoeken / Speren maken – Indianen Tooien Maken! – Verkleed je als een Indiaan – Dromen Vangers Maken ! –  Beeldjes van kippengaas of klei maken – Steenkeilen – Zaklopen! – Touwtrekken! – Speerwerpen! – Slackline uitdaging! – Slootje springen – – Leren mediteren voor kinderen o.l.v. een Indiaan in een Tipi – Kleine beestjes laboratorium !  – Schat van de Zeerover!  – Hout snijden! Snij soep-, zout- of suikerlepeltjes van verse wilgentenen! – Zomer kaleidoskoop maken ! – Er is een (dierenknuffel / ) kruidendokter op de Natureluur!  – Tie-dye. Maak je eigen zomerse geluks-vlag, feest-servet of fantasie kleedje !!!  – Waterbeestjes zoeken met een bioloog  – Ponyritjes door de Natureluur!  – Stoere opdrachtkaarten! – Wensboom voor de Natureluur ! Lekker bouwen met hout, ornamentjes maken o.l.v. (hout)kunstenaars!  – Ontdek rivierklei! Maak forten en krokodillen met twijgjes, kiezels en boombast!  – Natuurschilderijtjes maken / Armbandjes met natuurlijke materialen – Zomer Knutselen in de Natureluur!- Leren vuur maken – Waterbeestjes zoeken  – (Oogst) Wandelen en (Oogst) Koken uit de Natureluur – ‘Workshops ‘Mindfulness in de Natuur’! Zet je zintuigen open, doe mee aan een aandachtig avontuur in de Natureluur!  – Hutten bouwen – Kinderboeken schrijver Willem Oetelmans leest voor uit eigen werk!  – Heemtuin en Ruige Riet ontdek wandeling! –  Filosofie en (drum)muziek voor de allerkleinsten, actieve meditatie en rust, volgens de ‘Indianen’ methode! – Vaartochten over de wateren van de Sloterplas!  – Kabouter pretpark bouwen – Vlotvaren en (opblaas)bootje roeien, suppen en/of stap eens in onze (leen) Canadese Kano -Mozaiek, papier mache en klei! Maskers, veren, plakken, knippen, figuurzagen! Atelier met o.a. park materialen !  – Jam maken – Tekenen met houtskool  –  Hangers maken van speksteen!   – Boogschieten !  – Broodje bakken – Koffer poppenkast!  – Leer voetballen tussen de bomen! – Maak kruidenboter! – GPS Outdoor workshop – en meer !!!

Kom gewoon lekker zelf spelen! Geniet van de zomer! Ontdek de Natureluur, het waterspel, de hangmatten, de planten en de bomen, geniet van de klim-, oversteek- en kruip en sluip door routes, wandel eens lekker het Ruige Riet of de Heemtuin in, bezoek de kinderboerderij, bewonder kruiden in onze tuin ! Maak een wilde bloemen wandeling! Bewonder onze nieuwe picknick tafels! Luier in onze nieuwe hangmatten plek of klim in een boom! Kortom doe deze vakantie gewoon weer lekker mee aan deze en de vele gigantisch leuke activiteiten in de Natureluur!

Veel plezier deze zomer in de Natureluur!

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
21 juli 2017
Tijd:
14:00 – 23:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Natureluur