Winter werkzaamheden kruidentuin

De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan een paar grotere klusjes in de kruidentuin van de Natureluur

Op de foto’s bij dit artikel kun je het ‘resultaat’ van het verrichte werk zien.

De ‘pergola’ bij de ingang van de kruidentuin, waar o.a. druiven (!) langs groeien, was na enkele seizoenen rot geworden en deze is onlangs helemaal versterkt met nieuwe tropische hardhouten balken, die we nog over hadden van werkzaamheden aan het vernieuwen van het terras rond de Drijfsijs. Ook waren bij het zagen / snoeien in het park onlangs flink wat dunne lange elzen stammetjes vrij gekomen (‘geoogst’). Die hebben we ook kunnen gebruiken om de pergola van boven te verstevigen.

Daarnaast zijn de kruidentuin regentonnen eindelijk aangesloten op ons regenwater. De tonnen zijn iets dichter bij De Drijfsijs geplaatst en zijn nu feitelijk aangesloten op de regenpijp van De Drijfsijs. Dus al het regenwater wat via de Drijfsijs dakgoot verzameld wordt, loopt nu in de regentonnen. En kan voortaan duurzaam gebruikt worden om de bakken in de kruidentuin water te geven !

Ook op de foto’s te zien is de Natureluur kruidentuin water pomp . Die was al aangelegd, maar bleek in de praktijk te hoog te zijn opgeleverd door de aannemer. Kinderen konden er niet bij. Nu is deze pomp verlaagd en kan iedereen er beter mee spelen.

Enkele van de werkzaamheden in de kruidentuin zijn verricht door Natureluur medewerkers op dinsdagen. Op die dagen krijgt Team Natureluur soms hulp van buurtbewoners en andere vrijwilligers, die het leuk vinden om af en toe bij grotere klusjes ter helpen.

Binnenkort waarschijnlijk van start: ‘Natureluur Meewerk Dagen’

Op dit gebied is een nieuw initiatief in ontwikkeling: er is een idee ontstaan om voortaan vaker op dinsdagen van c. 10-14 uur een ‘Natureluur meewerk dag’ te organiseren in de Natureluur.

Vrijwilligers / bewoners / betrokkenen die willen, kunnen zich dan vooraf aanmelden voor een dinsdag als zij zin hebben om eens in de Natureluur te helpen met een groter klusje lekker buiten.

Ook zin om eens mee te helpen of wil je meer weten over de ‘meewerk dagen’ in de Natureluur?

Mail ons dan even via info@denatureluur.nl en/of bel ons even via 020 411 51 77 en/of 06 333 06 191 (Wouter)

Tot gauw in de Natureluur !

Team Natureluur