‘Vuur maak skills opnames’

Het is Corona tijd en in Nederland werken de meeste mensen thuis.

Zelfs veel kinderopvang locaties zijn gesloten (uitgezonderd de ‘nood opvang’ voor mensen met een cruciaal beroep die wél open mogen zijn).

Het anders werken waar we nu toe verplicht worden inspireert organisaties vaak ook, om eens wat meer stil te staan bij het aanleren van nieuwe dingen, waar je meestal in de ‘waan van de dag’ niet altijd aan toe komt.

Op dit idee kwam o.a. de kinderopvang organisatie Natuurfontein, die erom bekend staan een echte ‘outdoor opvang’ te zijn en die altijd, buiten Corona om, zo gauw het ook maar even kan, graag heel vaak lekker veel en zelf komen spelen en komen vuur maken in  de Natureluur.

Maar ook bij de Natuurfontein zijn veel vestigingen dicht, zoals de Natuurfontein locaties waar Thomas Ravestein en Jessy Cevat-Lof werken.

Thomas en Jessy zijn allebei absolute buitenmensen en het alsmaar alleen maar binnen werken in de Corona tijd is niks voor hen.

Zij kwamen op het idee om de Corona tijd te gebruiken om in de Natureluur wat instructie filmpjes te maken over ‘vuur maken op verschillende manieren zonder lucifers – hoe doe je dat veilig met kinderen (van b.v. de kinderopvang)?’

Op maandag 18 januari 2021 vond hiervoor de eerste opname dag plaats.

Op de foto zie je hoe Thomas en Jessy bij de vuurplaats van de Natureluur aan het werk zijn met verschillende technieken (o.a. in de filmpjes komen voor vuursteen, de vuurboog, tondel maken van katoen en van de elfenbankjes zwam, duingras, etc.).

Ook Wouter van de Natureluur heeft even mee gekeken met Thomas en Jessy en heeft weer wat nieuwe dingen geleerd van Jessy en Thomas.

Binnenkort komen Jessy en Thomas weer een keer een middag instructie filmpjes maken voor Natuurfontein collega’s in de Natureluur.

Jullie zijn altijd welkom Thomas en Jessy (sowieso omdat de Natureluur ook fan is van jullie en omdat we ook ‘fan’ zijn van de Natuurfontein).

Leuke en nuttige invulling van het ‘anders’ werken in de Corona tijd !

N.b. heb je ook zo’n leuk idee en wil je ook zelf iets organiseren in de Natureluur ? Dit kan, liefst stem even met ons af via info@denatureluur.nl dan staan we als nodig klaar om je bij je idee te (onder)steunen als nodig. En mocht er wat zijn dan kunnen we even meedenken en/of dan kunnen we met je/jullie komst rekening houden etc.

Team Natureluur