Vijf jaar Natureluur!

Op 11 juli 2017 was het precies 5 jaar geleden dat de Natureluur geopend werd!

Op 11 juli 2012 opende toenmalig portefeuillehouder Paulus de Wilt (op de foto met hoed) de Natureluur tijdens een groots feest.

De Natureluur is na vijf jaar nog steeds een project van de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw-West. Er wordt ondertussen binnen de gemeente soms al wel nagedacht over verschillende soorten scenario’s die wenselijk kunnen zijn voor de toekomst van de Natureluur.

De ‘Toekomst van de Heemtuin i.c.m. de Drijfsijs en De Natureluur’ stond (als agendapunt nr. 13) een dag na het vijf-jarig bestaan van de er Natureluur op de agenda van het Algemeen Bestuur van Stadsdeel Nieuw-West tijdens de sessie van dit AB d.d. 12-7-2017.

Tijdens dit AB overleg werden een viertal presentaties gehouden over dit onderwerp, de ‘Toekomst van de Heemtuin i.c.m. de Drijfsijs en De Natureluur’.

Deze vier presentaties zijn terug te zien via deze link.

 

Dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan de afgelopen vijf jaar Natureluur!

De Natureluur bestaat vijf jaar (11/7/2012 – 11/7/2017)! Dank aan al onze bezoekers, fans, vrijwilligers, medewerkers en partners die dit mogelijk hebben gemaakt!

Donaties: Altijd Welkom!

In en om de Natureluur zijn het hele jaar door prikkelende en leerzame natuuractiviteiten voor kinderen en volwassenen. Deze zijn erop gericht om Amsterdammers de schoonheid van dit unieke stukje stadsgroen op 1001 manieren te laten ontdekken en te laten beleven. Het natuurgebied en de speeltuin zijn altijd gratis toegankelijk, maar voor bijzondere activiteiten geldt een deelname prijs. Activiteiten worden gepubliceerd op www.denatureluur.nl en op https://www.facebook.com/deNatureluur/In de Natureluur.

Om dit allemaal te financieren ontvangt de Natureluur jaarlijks vooralsnog een activiteiten budget van Stadsdeel Nieuw-West.

Maar alle kleine beetjes helpen! In het halletje van ons gebouwtje De Drijfsijs waar de toiletten zijn hangt een groene pot waarin u een vrijwillige bijdrage voor de Natureluur mag doen als u dit graag doet. Wilt u een vrijwillige bijdrage pinnen, overleg dan even met een van onze beheerders.

Met uw steun financieren wij weer nieuwe activiteiten, kopen wij weer eens wat nieuw gereedschap, repareren wij weer eens wat aan ons terrein en/of aan ons gebouwtje, doen wij ietsvoor onze vrijwilligers – uw steun is zeer welkom en alle beetjes helpen!

Natureluur – contactgegevens

Heeft u vragen over onze spe(e)regels, of over de mogelijkheden die ons gebied biedt? Constateert u iets in het terrein of ten aanzien van zelf-speel mogelijkheden en/of activiteiten dat aandacht nodig heeft? Laat het ons dan weten. Onze contact gegevens staan hieronder.

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan).

Parkeren – Vlak bij tram remises 7 en 14, Sloterparkbad of Confuciusplein

Vragen – Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur